Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kılavuz Gençlik Projesi, Diriliş Kampı’nda düzenlenen toplantıyla idarecilere tanıtıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden olan Kılavuz Gençlik Projesi kapsamında, yeni eğitim öğretim döneminde yapılacak olan etkinlik ve eğitim faaliyetleri için istişare toplantısı yapıldı. Sendika temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul idareci ve öğretmenleriyle düzenlenen programda Kocaeli gençliği için yapılması planlanan ortak çalışmalar konuşuldu. Diriliş Gençlik Kampı’nda düzenlenen programa Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Eğitim Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ensar Demir, Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Kılavuz Gençlik Projesi ile ilgili tanıtım videolarının izletildiği ve sunumların yapıldığı programda katılımcılara, yeni eğitim öğretim döneminde paydaş bir şekilde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, belediyecilik hizmetleri açısından planlamadan inşai faaliyetlere, alt yapıdan üst yapıya çoğu alanda Türkiye’ye örnek model çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu çalışmalardan sonra hizmet beklentisi de doğal olarak yükseliyor. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarımızdan belki de en önemlisi olan Kılavuz Gençlik Projesi kapsamında; bilgievleri, akademi lise, gençlik kampları, akademi üniversite gibi birçok dalda 7’den 27’ye bütün gençlerimizin hayatlarına faydalı dokunuşlar yapmak istiyoruz. Eğitimcilerin de bu proje de büyük katkıları olacak. Sizlerle birlikte çok daha güzel işler başaracağız” şeklinde konuştu.