Körfez’deki, yol çalışmaları ve trafiğiyle Türkiye’ye örnek olan Körfez belediyesi, kent trafiğini rahatlatacak daha güvenli ve konforlu yolların yapımına hızla devam ediyor.
Ulaşım yatırımlarıyla kent merkezinin yanı sıra bağlantı yollarının da trafiği rahatlatacak projelere ağırlık veren Körfez Belediyesi, özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı İlimtepe Yolu’na nefes aldıracak bir projeyi daha hayata geçirdi. Körfez’in modern, konforlu ve güvenli yollarına ek olarak yeni yollar açan, genişleten, asfaltlayan, levhalar ile yaya üst geçitleri, şerit çizgilemesi, korkuluk ve bariyerleriyle de hem estetik hem de güvenlik kazandıran Körfez Belediyesi, bu yıl da yol çalışmalarında yeni rekorlar kıracak. Toplamda 3 buçuk kilometre uzunluğunda olan İlimtepe yolu 7 metre genişlikten 17 metreye çıkartılacak. Gidiş ve dönüş olmak üzere toplamda dört şeritten oluşacak duble yol tamamlandığında ışıklandırması ve görünümüyle adeta oto yolu andıracak.
Halkında talepleri arasında olan yolun genişletme çalışmalarında belediye ekipleri, iş makineleri ile dağı oyarak yolun genişletilmesini sağlıyor. Daha sonra genişletme çalışmalarının ardından yolun asfalt serim çalışmalarına başlayacak olan Körfez Belediyesi, İlimtepe yolunun 3 buçuk kilometrelik kısmını modern ve konforlu hale getirecek.