CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Derince İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen Emek Bürosu’nun tanıtım programına katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı, Derince İlçe Emek Bürosu’nu CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın katılımlarıyla kamuoyuna tanıttı. Emek bürosu tanıtım toplantısına Milletvekili Hürriyet ve İl Başkanı Sarıbay’ın yanı sıra Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve ilçe yönetimi, Derince İlçe Emek Bürosu Başkanı Osman Suat Kalyoncu ve Emek Bürosu üyeleri Barış Topal, Yalçın Polat, Ekrem Bozkurt, Şaziye Kaya, Ömer Genç ve Erdoğan Çalışkan katılım sağladı.
Programda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Emeğin başkenti olan bu kentte bizim yarattığımız farkındalık ve bunun anlaşılması için politika üretmemiz çok önemli. Bu kadar işçiyi ezen yasalar çıktıktan sonra bizim boş durmamız olmazdı. Hızlı bir şekilde il ve ilçelerde emek bürolarını kurmaya çalışıyoruz. İl’de bunu yaptık. Şimdi Derince’de yapıyoruz. Kurmaktan ziyade aktif çalışmak çok önemli. Herkesin korktuğu dönemde görev alan ve elini taşın altına koyan herkesi kutluyorum. Emek dünyası için bizlerin çalışmaları çok önemli. Benim de 9 ilde görevim var. Tek tek ziyaretlerde bulunacağız. Bu büroların tüm Türkiye’de yayılmasını sağlamak için çalışacağız. Bu siyaseti görünür kılacağız” dedi.
İşçi ölümlerine de değinen Milletvekili Hürriyet, "Her gün bir iş cinayeti yaşanıyor. Bu olaylar Kocaeli’nde çok daha fazla. Bunlar iş kazazı değil işçi cinayeti. Asgari ücret konusunda sıkıntılar ortada. İktidar olmadan önce bas bas bağırarak çay simit hesabı yapıyorlardı. Asgari ücret şu an yoksulluk sınırının bile altında. Bizler bunlarla mücadele edeceğiz. Taşeron işçisi kadro sözü verilmesine rağmen hala kadro bekliyor. Bizler AKP yalanlarına karşı açık bir meydan okumayla bu bürolarda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Karşılarında sınıf dayanışması örgütlü mücadele veya sendika istemiyorlar. Bunların farkındalığını arttırmalıyız” diye konuştu.