Körfez Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Osmanlı’da Kadının Rolü’ isimli konferans gerçekleştirildi.

Körfez Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Televizyon programı sunucusu Cansu Canan Özgen’nin moderatörlüğünü üstlendiği, Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel’in de konuşmacı olarak katıldığı ‘Osmanlı’da Kadının Rolü’ isimli konferans gerçekleştirildi.

Tütünçiftlik Kültür Merkezinde yapılan konferansa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in eşi Elif Köken, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek, meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

‘Osmanlı’da Kadıın Rolü’ konusunu işleyen Talha Uğurluel, Cansu Canan Özgen’in moderatörlüğünde renkli bir söyleşiye imza attı. Tarihçi-Yazar Uğurluel, kadınların Osmanlı ve Selçuklu’da devlet ve toplumsal hayattaki aktifliğini anlatarak konuşmasına başladı. Osmanlı Devletinde kadının yeri ve Osmanlı’daki kadın şahsiyetlerine de değinen Tarihçi-Yazar Uğurluel, sultanlardan halka her sınıftan Osmanlı kadınının topluma yaptığı katkıları anlattı.

Görsel ve tarihi mektuplardan örneklerle o dönem kadınların hayatı, kadın sultanlar ve gündelik hayatta kadınları anlatan Tarihçi-Yazar Uğurluel, bugün ve tarihte kadınların sosyolojik konumundan örnek verdi. Tarihçi-Yazar Uğurluel, tarihteki kadın şahsiyetler tarafından yaptırılmış mimari eserleri ve bunların özellikleri ile yaptırılma hikayelerine de değindi.

Konferans sonrasında Cansu Canan Özgen ve Talha Uğurluel’e çiçek ve hediye takdim edildi.