Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla “Şizofreni İçin Farkındalık” programı gerçekleştirdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda, Şizofren İçin Farkındalık adı altında program gerçekleştirildi. Şizofren hastalarının müzik gösterilerinin yer aldığı programda hastalık konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı. Program kapsamında şizofreni hastalığının tarihi gelişme içerisinde tedavi yollarının anlatıldığı bir de sergi yapıldı. Sergide sizofreni hastalarının ruh halini yansıtan oda onların yaşadıklarını anlamaya yardımcı oluyor. Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Tıp Profesörü Prof. Dr. Mustafa Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Başkan Danışmanları Nermin Tol ve Dilek ve Dilek Karaca ile engeller ve yakınları katıldı.
Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Eksik olmamak kusursuz olmamak ancak Allah’a mahsustur. Hepimizin az ya da çok eksiklikleri olabilir. Eğer aklımızı, bilgimizi, zekamızı insanların zararına kullanacaksak, insanların ölümüne sebep olacaksak o akıl olmaz olsun. Hepimiz her halimizle her nefesimizle imtihan halindeyiz” dedi.