Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek, ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarları Derneği’ni ziyaret ederek, Karatay’a yapılan yatırımlar hakkında muhtarlarla sohbet etti. Hz. Mevlana’nın türbe ve külliyesinin Karatay’da olmasının ilçeyi Türkiye çapında önemli değerlerden biri haline getirdiğini dile getiren Başkan Akyürek, Karatay’ın son dönemde yapılan kentsel dönüşüm, imar çalışmaları ve bölgeye yapılan yeni yatırımlarla geliştiğini söyledi. Türkiye’de en çok kullanılan kültür merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nin de Karatay İlçesi sınırlarında olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerden bir tanesi Karatay bölgesi oldu. Mevlana Meydanı’nın yapılması, Şehitlik Abidesi bölgenin gelişimine katkı sağladı. İslam Kültür Merkezi’nin de kısa süre içinde tamamlanmasını planlıyoruz. Bu bölgede Konya Müzesi’ni hayata geçireceğiz. İnsanlar oradan Mevlana Türbesi’ne kadar yürüyebilecek. Sokakların cephe düzenlemeleri de yapıldıktan sonra çok daha farklı hale gelecek. Karatay’daki raylı sistem hattını Şehir Hastanesi bölgesine kadar götüreceğiz” dedi.
Karatay bölgesinde yapılacak yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, ilçedeki gelişimin devam edeceğini dile getirdi. Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarları Derneği Başkanı Suat Uzun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı Başkan Akyürek’e teşekkür etti.
Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda dernek başkanı Suat Uzun’a çini sikke ve Mesnevi hediye etti.