Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam Kültür Merkezinin bölgede Cumhuriyet döneminde bu alanda yapılan ilk çalışma olduğunu belirterek, merkezin Konya kültürüne ve Hazreti Mevlana’nın temsil ettiği değerlere önemli katkı yapacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu. Mevlana Türbesinin ve Mevlana Kültür Merkezinin bulunduğu alana değer katacak bir eseri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akyürek, “Sahasında bölgemizde Cumhuriyet döneminde bir ilk olan çalışmasının Konya kültürüne, Selçuklu kültürüne, Hazreti Mevlana’nın temsil ettiği değerlere önemli katkı yapacağını düşünüyorum. Gelen ziyaretçilerin burayı da ziyaret etmesiyle birlikte Mevlevi kültürünü yakından tanıma imkanı olacak. Aynı zamanda yüzyıllar boyunca devam eden Selçuklu Mevlevi kültürü, misafirperverliği, gelen misafirlerin daha güzel ortamda ağırlanması, bilgilendirilmesi, tanışıklıkların artması, şehrimize gelen ziyaretçi sayısının artması gibi konuları bu projelerle hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

İslam Kültür Merkezini Başkan Akyürek ile birlikte inceleyen Araştırmacı Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, mekanda heyecan duymamanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Burada hem geçmişin harsını, hem de şu anki medeniyetle buluşmasını en güzel şekilde anlatan bir eserin ortaya çıkması çok güzel olmuş. Bu manevi çivi bizim ruhumuza çakılmış. Bu topraklara bizi mühürlemiş. Bu mührü gençlerin de anlayabileceği şekilde anlatan bir üslupla yapılmış olması bizleri heyecanlandırdı. İşin görsellik kısmından öte, burada yapılacak hizmetler de büyük önem taşıyor. İslami Araştırmalar Merkezi bünyesinde derslerin olması ve insanların buluşması, nereden başlanılması gerektiğini çok güzel gösteriyor” diye konuştu.

İslam Kültür Merkezinde; İslam Araştırmaları Merkezi, Mevlana Araştırmaları Merkezi, Mevlevihane, kütüphane, etüd salonları, gelenekli sanatların öğretileceği mekanlar ile dünyadaki önemli Mevlevihanelerin minyatürlerle sergileneceği Panorama Mevlana yer alıyor.