Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, her hafta gerçekleştirdiği halk günü ziyaretleri kapsamında farklı meslek kuruluşları, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve sanayi çalışanlarıyla bir araya geliyor. Halk günleri kapsamında Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi’nde farklı bölümlerde okuyan öğrencilerle bir araya gelen Başkan Altay, öğrencilerden gelen istek ve önerileri dinledi.
Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nin öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri önemli bir mekan olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Merkezimizde gerçekleştirilen birbirinden farklı programlarla üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına katkı sağlıyoruz. Geçen yıl merkezimizde gerçekleştirdiğimiz İlham Seminerleri bu yıl da devam edecek. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 7 farklı branşta açılan seminerlerde 50’ye yakın hocamız ders verecek. Şu ana kadar yaklaşık 500 kişi kayıt yaptırmış. Haftada 4 saat gerçekleştirilecek seminerler, eğitim ve sosyal hayatınızı çok etkilemeyecektir. Gelecek açısından iyi bir deneyim olacak bu seminerleri kaçırmamanızı tavsiye ederim” dedi.
“Birçok arkadaşımız Gençlik Meclisi faaliyetlerinde bulunuyor” diyen Başkan Altay, “Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi artık öğrencilerin uğrak mekanı haline geldi. Öğrenci arkadaşlarımızın merkezimize olan ilgileri bizi fazlasıyla memnun ediyor. Sizlere daha iyi bir gelecek bırakmak için, bizlerden daha iyi bir ülkede yaşamanız için gayret ediyoruz. Sizlerin tavsiyeleri de bizim için önemli. Sizlerden gelen istek ve önerilere göre programımızı belirliyor ve yerinde uygulamaları hayata geçiriyoruz” dedi.
Son olarak öğrencilere sosyal çevrelerini geliştirmeleri ve iyi arkadaşlıklar kurmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Altay, “Kimse işsiz kalmıyor, önemli olan sizin kendinizi ne kadar iyi yetiştirebildiğiniz. Bu vakitleri iyi değerlendirmelisiniz. Üniversite sadece okuduğunuz bölümü bitirmeniz için gayret edeceğiniz bir yer değil. Kendinize sosyal çevre edinmek için doğru yerde bulunuyorsunuz. Her şehirden, her meslek grubundan, her görüşten insanla aynı mekanı paylaşıyorsunuz. Bunu lütfen iyi değerlendirin, derslerinize çalışın ama dostluk ve arkadaşlığa da biraz vakit ayırın, kendinize bir sosyal çevre edinin. Bu size ileride çok büyük faydalar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Başkan Altay okul ziyaretlerine devam ediyor
Ziyaretlerin ikinci kısmında Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Altay, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde sınıfları ve atölyeleri gezen Başkan Altay, öğrencilerin otelcilik, mutfak ve el sanatları atölyelerinde yaptığı çalışmaları inceledi. Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulunda hem hafızlık, hem de ortaokul eğitimi alan öğrencileri de ziyaret eden Başkan Altay, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.