Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, KOMEK bünyesinde açılan gitar kursunda eğitim gören kursiyerlerle bir araya geldi.
Beyşehir Belediye İş Merkezi’nin 3’üncü katında bulunan ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir KOMEK Kurs Merkezi’nde eğitim alan çok sayıda kursiyer, açılan değişik branşlardaki kurslarda mesleki eğitim alıyor, bireysel yeteneklerini keşfediyor. KOMEK bünyesinde açılan gitar kursundan istifade eden kursiyerler, derslerin dışındaki vakitlerini de binanın koridorlarında gitar çalarak değerlendiriyor. Belediye Başkanı Murat Özaltun, uygun ses akustiği sebebiyle koridorlarda gitar çalan kursiyerlerle mesai dışında tesadüfen karşılaşınca bir süre sohbet etti. Kursiyer gençler, Başkan Özaltun için de gitar çalıp sanatsal yeteneklerini gözler önüne serdi. Özaltun, bir süre dinlediği gitar resitalini kişisel sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından canlı olarak yayınlayınca, paylaşım izlenme rekorları kırdı.
Gençlerin her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Özaltun, KOMEK kurslarına katılan gençlerin katıldıkları kurslarla meslek öğrenmenin yanında kişisel sanatsal becerilerini de ortaya çıkarabileceğini belirterek, “Bu manada Beyşehir’den de gelecekte büyük sanatçılar çıkması en büyük arzumuzdur” dedi.
Başkan Özaltun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e gençlere başta meslek olmak üzere değişik branşlarda beceri kazandıran KOMEK’in ilçelerde de yaygınlaştırmasından dolayı teşekkür etti.