Konya’nın Beyşehir ilçesinde, devletin verdiği 30 bin liralık hibe desteğinden istifade eden genç çiftçiler, kurdukları tesislerde kültür mantarı üretimi gerçekleştiriyor.
Beyşehir’de, kırsal kesimde yaşayan genç çiftçiler, devlet tarafından verilen karşılıksız tarımsal hibe desteklemeleriyle iş gücüne dahil ediliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı’ çerçevesinde Beyşehir’den bu yıl başvuru yapan ve gerekli şartları taşıdığı tespit edilen 11 kişinin başvurusunun değerlendirilerek kabul gördüğü belirtildi. Genç çiftçi olarak 30 bin liraya kadar karşılıksız hibe desteğinden istifade etmeye hak kazanan 11 kişiden 2’sinin mantarcılık, 6 kişinin büyük ve küçük baş hayvancılık, 2 kişinin arıcılık ve 1 kişinin de seracılık tesisleri kurarak üretim ve yetiştiricilik yapmaya başladığı bildirildi. 18-40 yaş arasında olup kırsal kesimde yaşayan şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli gençlerin gerekli şartları taşımaları halinde genç çiftçi olarak hibe desteğinden yararlanabilmek için müracaatta bulunabildiği belirtildi. Projeden istifade eden genç çiftçilerin, uygulamasının ise bakanlığa bağlı ilgili kurumlar tarafından takip edildiği kaydedildi.
Beyşehir’de hayata geçirilen söz konusu proje çerçevesinde, ilk kez hibe desteğiyle kültür mantarı üretimi tesisi kuran genç çiftçilerin ilçenin Bayat ve Karadiken mahallelerinde kurdukları tesislerde üretime başladığı, yılda 3-4 kez hasat yapabilme imkanıyla önemli bir gelire kavuşmasının önünün açıldığı ifade edildi.