Kombassan Holding’in şirketlerinden Sakarya’da faaliyet gösteren Kardelen Su, teknoloji ve makina yatırımlarına devam ediyor.
Kardelen Su tesislerinde inceleme yapan Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haşim Şahin yaptığı açıklamada, “Ülkemiz dünyada su problemi yaşayan 15 ülkeden 10’unun yer aldığı, çölleşme ve kuraklığın yaygın olduğu bir coğrafyada bulunmakta. Bu itibarla sahip olduğumuz en az enerji kadar değerli ve stratejik bir öneme sahip su kaynaklarına daha çok sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.
Su ile ilgili ulusal düzeyde uzun vadeli politikaların olmasının önemine dikkat çeken Şahin, sağlıklı kullanılmadığı takdirde hızla tükenecek su kaynaklarına gereken önemin verilmesi adına Kombassan olarak önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizdi.
“Artan talebi karşılamak için önemli yatırımlar yapıldı”
Kar-Su A.Ş. Genel Müdürü Orhan Arslan’da, Kardelen Su olarak kaynaklarının yüzde 60’ını şişeleyip sattıklarını, geri kalan yüzde 40’ı kullanmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Arslan, “Son dönemde tamamlanmış ve devam eden projelerimiz için 10 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımla son teknoloji makineler alınarak iş gücünü azaltmayı ve kapasitemizi artırmayı hedefledik. Yeni yatırımlarımız için hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu. Artan talebi karşılayabilmek için 5 litrelik su şişeleme kapasitelerini 3 kat artırdıklarını belirten Arslan, 0,5 litre sudaki kapasitelerini de 5 kata çıkarmak için son aşamaya geldiklerini ifade etti.
Arslan, “Kardelen markası altında doğal mineralli su dolumu yapıyoruz. Kardelen doğal mineralli suyu, Sakarya’nın Hendek ilçesinde, 7 bin metrekare kapalı ve 32 bin metrekare açık alan üzerinde kurulu fabrikamızda şişeleniyor. Ayrıca kaynağımız yerleşim, tarım ve sanayi alanlarından uzakta, her türlü kimyasal ve biyolojik kirlenmeye neden olabilecek tüm çevresel faktörlerden uzak olan Kerem Ali Dağları’nın zirvesinde bulunuyor. Kardelen Su, dış etkenlere karşı tamamıyla kapalı halde olan kaynaktan (Kaptaj), bakteri üretmeyen, polietilen PE100 kalite borularla fabrikaya ulaşıyor” ifadelerini kullandı.
Polikarbonat şişelere dolum yapma ruhsatı alan ilk firma
Kaliteden ödün vermediklerini vurgulayan Arslan, “Üretimimizin her aşamasında alınan numunelerin, laboratuvarımızda analizi yapılıyor. Hijyenik şartlarda mineralli suyun tüm doğallığını koruyarak üretimimizi sürdürüyoruz. Yapılan tıbbi araştırmalarda Alzheimer hastalarının, beyin hücrelerinde normal bir insanın beyin hücrelerine oranla 20-30 kat daha fazla alüminyuma rastlandığı için bu hastalığın muhtemel bir sebebi olarak görülebilmektedir. Kardelen Su alüminyum içermemesi nedeniyle diğer sulara nazaran insan sağlığı açısından öne çıkmaktadır. Kardelen Su, İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji Hidroklimatoloji Araştırma Merkezi’nin 23.01.1995 tarihli analiz raporuna göre mineral yapısıyla kaynak suları arasında ’Birinci Kalite Sular’ sınıfında yerini aldı. Kardelen Su, Türkiye’de 19 litrelik şişelerde ambalajlı su sistemi ile ilgili olarak 19.06.1998 tarihinde Sağlık Bakanlığı’ndan ’Polikarbonat Şişelere Dolum Yapma Ruhsatı’ alan ilk firma. AB standartlarına uyum süreci için ’Doğal Mineralli sular Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine göre hazırlıklarını tamamlayan Kardelen Doğal Kaynak Suyu, Sağlık Bakanlığı’nın 09.11.2007 tarihli izniyle ’Doğal Mineralli Su’ işletme ruhsatını almış olup, su sektörünün devleri arasında yerini koruyor” dedi.
“Yüksek ph değeri ve mineral yapısı ile tercih sebebi”
Arslan, “Yaz, kış sıcaklığı ve debisi değişmeyen kaynağı, berraklığı ve ideal mineral yapısı ile diğer sulardan öne çıkan Kardelen sahip olduğu doğal lezzeti sayesinde haklı bir ün kazanmıştır. Üretim tesislerinde Dünya Standartları’na uygun tam otomatik makinelerde el değmeden üretim gerçekleştiren Kardelen, “Kaynaktan bardağa” sloganına uygun olarak, ev ve iş yerlerinize teslim edilmektedir. Yüksek PH değeri(8.30) ve mineral yapısı ile tercih sebebi olan suyumuzun talep oranı her geçen gün artmaktadır” şeklinde konuştu.
Tüketici bilincinin giderek artmasıyla su kalitesine verilen önemin de arttığını aktaran Arslan, nüfusun artması, gelir seviyesinin yükselmesi, tüketici tercihlerinin değişmesi ve sağlıklı yaşama isteğinin de son yıllarda sağlıklı su tüketiminin artmasını sağladığını dile getirdi. Arslan, “Bu anlamda Kardelen Doğal Mineralli Su; çocuklar, hamileler ve orta yaştaki insanlar ile tüm yaş grupları için gerekli mineralleri uygun bir dengede ihtiva ettiğinden tüketiciler tarafından özellikle tercih edilen bir su markası konumunda” diye konuştu.