Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde konferans verdi.
NEÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Makine Mühendisliği Bölümü hocaları, bölüm öğrencileri ve diğer konuklar katıldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde konferans vermekten memnun olduğunu söyleyen Duransoy, öğrencilere mesleki tavsiyelerde bulundu. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iyi bir ivme kazandığını, kadrosunu nitelikli hocalardan oluşturduğunu, makine mühendisliği bölümünün de iyi bir bölüm olduğunu hatırlatan Ömer Erdoğan Duransoy, “Un, yağ, şeker var. Bu durumda helvayı yapacak olanlar da sizlersiniz” ifadelerini kullandı.
Öğrencilere, beceremem, yapamam gibi fiilleri kullanmamaları, eğer birileri yapıyorsa en iyisini kendilerinin yapabileceklerini tavsiye eden Duransoy, “Makine Mühendisleri Odamıza okurken gelip eğitimlerden, sosyal faaliyetlerden yararlanabilirsiniz. Bunlar size zaten ücretsiz sunulan imkanlar. Çeşitli uzmanlık belgeleri de eğitimlerle birlikte, başarıyla tamamlayan kişiye veriliyor. Yalnız bu uzmanlık belgesini almak için mühendisliği yapıyor olmanız gerekmektedir” dedi.
Teknolojiyi doğru kullanmanın özellikle bu meslekteki kişiler için son derece önemli olduğunu kaydeden Duransoy, bizim ürettiklerimizle diğer ülkelere örnek olmamız gerektiğini söyledi. Öğrencilerin özgüven sahibi olmalarının altını çizen Duransoy, yeni bir bakış açısıyla yetişmeleri gerektiğini de belirtti.
Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.