Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında gerçekleştirilecek Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi uygulamalı eğitim altyapısının güçlendirilmesi projesinin protokolü imzalandı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen protokole Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve beraberindeki heyet katıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilgiyi biriktiren ve yayan kurumlar olduğunu, belirterek, “Biz KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan aldığımız 4.8 milyon liralık yatırım desteğini inşallah devletimize 48 milyonlar, 480 milyonlar olarak geri dönmesi için çaba sarf edeceğiz. Sadece bir seferde harcanıp kaybolacak para değil, katma değer üretecek yatırımlar ön planda. Bu hem çiftçimizin eğitiminde, hem öğrencilerimizin eğitiminde ve daha donanımlı insanlarımızın yetiştirilmesi için harcanılacak olan bir yatırımdır. Bu açıdan en başta KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız İhsan beye çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bunlar üniversite bütçeleri için önemli katkılardır. İnşallah verimli ve yararlı bir şekilde dönüşünü sağlarız. Tüm çabamız bu yönde” dedi.
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise, projenin verimli şekilde geri dönüşlerinin olması temennisinde bulunarak, “Üniversitemizin veteriner ve ziraat fakültelerine sağladığımız bu destekle oluşturulacak eğitim merkezlerinin bölgemize, ülkemize ve tarım sektörüne hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tabii bu süreçte bize hem yol gösteren hem de yardımcı olan Rektörümüz başta olmak üzere Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi dekanlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Protokolde, Veteriner Fakültesi uygulamalı eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik Robotik Sağım ve Sürü Takip Sistemli Süt Sığırcılığı Tesisi Projesi ve Kesimhane Projesi yer alıyor. Protokol çerçevesinde, Ziraat Fakültesi’ne ilişkin projeler ise şu şekilde: "Modern Büyükbaş Besi Tesisi Kurulumu Eğitim Projesi, Yem Üretim Tesisi Projesi, Koyunculuk Eğitim Merkezi Projesi, Keçicilik Eğitim Merkezi Projesi, Tarım Alet ve Ekipmanları Uygulama Hangar Tesisi Projesi, Topraklı ve Topraksız Sera Tesisi Projesi, Süt ve Süt Ürünleri Üretim Sistemi Tesisi Projesi, Tasarruflu Sulama Sistemleri Eğitim Tesisi Projesi."
Protokolde ayrıca ilerleyen dönemlerde Selçuk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Üniversite Televizyonu’nun da dahil olduğu yeni bir proje için çalışmalara başlanacağı belirtildi.