Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından bu yıl Leyla Gencer anısına düzenlenen 17. Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserleri, Türk dünyasının önemli opera sanatçılarının katılımıyla Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde başladı. Murat Kodallı'nın şefliğini yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Operası'nın eşlik ettiği konserler, Bursa, Ayvalık, Bodrum, Marmaris, Ödemiş ve Girne’de devam edecek.

17. Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserleri'nin ilki, Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Türk dünyasının önemli opera sanatçılarına Murat Kodallı'nın şefliğini yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Operası eşlik etti.

Konserde, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hakas (Rusya Fed.), Saka Yakut (Rusya Fed.), Tataristan (Rusya Fed.), Çuvaşistan (Rusya Fed.), Kabardin Balkar (Rusya Fed.), Moğolistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi (Çin), Tacikistan'tan opera sanatçıları yer aldı. 2 bölüm halinde gerçekleştirilen konser sonunda bütün sanatçıların birlikte seslendirdiği parça, seyircilerin büyük beğenisini topladı. Sanatçılar, uzun süre ayakta alkışlandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu konser öncesinde yaptığı konuşmada, dünyanın yetiştirdiği en büyük sopranolardan biri olan Leyla Gencer'in adını taşıyan bu organizasyona ev sahipliği yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek,bundan sonra da bu gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Konserler, 17 Eylül'de Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde, 19 Eylül'de Ayvalık'ta Taksiyarhis Kilisesi'nde, 21 Eylül'de Bodrum Kalesi'nde , 22 Eylül'de Marmaris Kalesi'nde, 24 Eylül'de Ödemiş Kültür Merkezi'nde, 26 Eylül'de Girne Bellapais Manastırı'nda, 29 Eylül'de de Girne Amerikan Üniversitesi'nde devam edecek.