Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı, 29 Nisan’da kapılarını açacak. Birçok yayınevi ile yazara ev sahipliği yapacak organizasyonun bu yılki teması, insanın kendi özüne dikkat çekmek amacıyla ‘kendini oku’ olarak belirlendi.

Fuar için Malatya Öğretmenevi'nde gazetecilerle bir araya gelen Malatya Valisi Vasip Şahin, ilk iki fuarın her şehirde hem de ülke genelinde beğeni topladığını belirtti. Her yıl daha iyi bir fuar organizasyonu gerçekleştirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Şahin, bu yılki fuar için hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. 29 Nisan-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğin onur konuğu yazar Gülten Dayıoğlu olacak. Her yıl olduğu gibi fuarın Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda tertip edilecek. Atölye çalışmalarının yapılacağı fuarda konuk yazarlar konferanslarda okuyucularıyla bir araya gelecek.

Fuarın bu seneki temasının ‘kendini oku’ olarak belirlendi. İnsanın kendi özünü bilerek tüm varlığı buna göre anlamlandırması için farkındalık oluşturmaya dönük tema için Vali Şahin, “Kendini oku, bütün bilmenin, bilme gayretlerinin, öğrenme faaliyetlerinin temel amacıdır. Yunus diyor ya, 'İlim, ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsin, bu nice okumaktır' diye. Niye varız, görevimiz nedir, ne olacağız? Bu soruları sormak ve bu soruların cevabını aramak. Eğer kendimizi bilirsek etrafımızı biliriz, eşyayı biliriz. Dünyayı biliriz. Kainatı biliriz. Kendimizden başka kendi olanları biliriz ve onların kıymetini fark ederiz." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Malatya’nın birçok başarılı fuar organizasyonundan yüzünün akıyla çıktığını anımsattı. 3. Uluslararası Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nı da eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmeyi planladıklarına işaret eden Çakır, ülkenin önemli kitap fuarları arasına giren bir programa ev sahipliği yapmanın bahtiyarlığını hissettiklerini dile getirdi. Çakır, fuara geçtiğimiz yıl 150'nin üzerinde yazar, 300'e yakın kitabevinin iştirak ettiğini de anımsattı.