Eğitim-Bir-Sen Genel merkezi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve toplamda 40 bin TL ödüllü kısa film yarışmasına başvurular başladı.

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya’dan yarışmaya katılmak isteyenler için yaptığı bilgilendirmede, yarışmanın 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Öğretmen, Örgütlenme ve Vefa temaları ile gerçekleştirildiğini hatırlatarak, yarışmanın büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek yarışmanın temasının eğitim olarak belirlendiğini ifade ederek, "Eğitimin önemine dikkat çekmek, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikayeleri ortaya çıkararak sinemanın etkileyici gücüyle buluşturmak, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla tertip edeceğimiz yarışmada filmler, olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak çekilebilecek. Kurmaca dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi 14 Ocak 2018’dir" dedi.

Toplamda 40 bin TL ödül

Yarışmada dereceye gireceklere verilecek ödüller hakkında da bilgi veren Yıldırım, kısa film yarışmanın birincisine 15 bin TL, İkincisi 10 bin TL, üçüncüsü 7 bin TL verileceğini belirtirken, Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için 5 bin TL, Erol Battal Teşvik Ödülü için ise 3 bin TL kararlaştırıldığını kaydetti.

Yıldırım, yarışmada dereceye giren filmlerin sahipleri, sendikanın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda ödüllerini alacağını söyledi.

Fotoğraf yarışması

Yıldırım, "Eğitimden Bir Kare” sloganıyla fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini de kaydederek, bu yarışma için toplam ödülün ise 11 bin 500 TL olacağını söyledi.

Sergilenmeye hak kazanacak tüm fotoğraflar için de telif ücreti ödeneceğine dikkat çeken Yıldırım, "Fotoğraf yarışmayla, eğitim süreçlerinin kare kare hikayelerini ortaya çıkartmayı, eğitimin incelikli, zorlu ve fedakarlıkla bezeli atmosferini daha görünür kılmaya katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Eğitim gibi hepimizi ilgilendiren özel alanı sanatın gücüyle bir araya getirerek toplumsal bakışı sanat gözüyle yansıtmak, meselenin farklı noktalarına tercümanlık edecek. Fotoğraf yarışmada birinci olacak eser sahibine 5 bin TL, İkinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve Mehmet Akif İnan özel ödülü için bin 500 TL ödül verilecek. Sergilemeye hak kazanan fotoğraflar ise telif ücretleri ödenerek açılacak sergiye dâhil edilecek. Ödüle ve sergiye layık görülen eserler çıkarılacak albümde de yer alacak. Son katılım tarihi 10 Nisan 2018 olan yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahipleri ödüllerini tarihi daha sonra açıklanacak program kapsamında alacak” diye konuştu.