Kaz Dağları’nın eteği, Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre Mahallesi, bu yıl altıncı defa uluslararası bir sanat faaliyetine evsahipliği yapıyor. Yaklaşık iki hafta sürecek ve halka açık bir konserle tamamlanacak olan, Edremit Belediyesi'nin evsahipliğindeki 6. Mısırlı Ahmet Ritm ve Sanat Kampı'na, Japonya'dan Rusya'ya kadar birçok ülkeden 80 civarında ritm ve dans sanatçısı katılıyor. Dere kenarında, doğayla iç içe kampta, uzman eğitimciler tarafından müzik, dans ve ritm eğitimleri veriliyor. Günlerce şehre inmeyen sanatçıların ihtiyaçlarını ise Edremit Belediyesi temin ediyor.

Mısırlı Ahmet lakaplı Ahmet Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Türk tekniği ve Arap tekniğinin dışında ben yeni bir teknik geliştirdim ve bunun mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemizin çok değerli Kaz Dağları Ağlayan Şelale'de, Güre'de gerçekleştirmek gerçekten çok muhteşem. Şu anda kampımızda Japonya, Kolombiya, Azerbaycan, Rusya, Almanya, Belçika, Avusturya ve Lübnan gibi birçok ülkeden 80 civarında amatör ve profesyonel sanatçı gelmiş durumda ve her gün katılımlar sürüyor. Dünyaca ünlü saksafonist Fabrizio Kassol da kampımızda olacak. Ramazan Bayramı içerisinde de bir gün, halka açık olarak Edremit’te bir konserimiz olacak. Geçtiğimiz yıllardaki kamplarımızda ailelerin ilgisi azdı, bu yıl aileler de yoğun katılım gösterdi. Yeni doğum yapmış bir sanatçımız da yanına çocuğunu alarak kampımıza katıldı. Keşke ben de çocuk olsaydım, çocukken bu günleri yaşasaydım. Burada doğanın tam ortasındayız. Edremit Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Kamil Saka’ya katılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kampa katılanlardan bazıları şunlar: Azerbaycan’dan Nigar Sultanova, Şehriyar İmanov ve Elmur Mikaylov, Ukrayna’dan Boris Faktoroviç, Kolombiya’dan Fabiau Torres, Berivan Karaman, Hayati Şengül, Murat Berber, Erdem Erol, Belçika’nın Aka Moon Grubu’nun müzik direktörü Fabrizio Cossol ve İspanya’dan perküsyon grubu.