Risale-i Nur Enstitüsü Gençlik Kurulunun organize ettiği “Gençlik ve Ahlak” konulu 8. Risale-i Nur Gençlik Kongresi 25 Şubat 2017 Cumartesi günü İstanbul Şehzadebaşı'nda gerçekleştirildi. Masa çalışmaları 5 ayrı masada müzakere edildi. Bunlar:

1)      Gençlik, İman ve Ahlak,

2)      Gençlik, Kültür ve Medeniyet,

3)      Gençlik ve Ahirzaman Sorunları,

4)      Gençlik, Aile ve Evlilik,

5)      Gençlik, Eğitim ve Gelişim

Lisans ve lisansüstü seviyede eğitim gören 40 gencin katıldığı masa çalışmalarının sunumları, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde, 26 Şubat 2017 Pazar günü Gençlik Paneli ile gerçekleştirildi. Yukarıda belirtilen 5 masanın sekterleri şu şekildeydi:

1)      Aziz Muhammed AKKAYA (Boğaziçi Ü.)

2)      İbrahim Enes ATAÇ (Boğaziçi Ü.)

3)      Serhad AYTAÇ (İstanbul Teknik Ü.)

4)      Ali İhsan MEMMİ (Bezmialem Ü.)

5)      Yavuz Selim AKÇINAR (İstanbul Ü.)

Yoğun katılımın olduğu panelin ilk bölümünde her masanın sekreteri deklarasyon sonuçlarını okuyup sonuçlar üzerine müzakerelerde bulundular. Panel moderatörü Prof. Dr. İsmail Latif Hacınebioğlu’nun sekreterlerden kongre hakkında kısa değerlendirmelerini istemesinin ardından panelistlere birer soru yöneltilip cevaplandırmaları istendi.

Genç katılımının fazla olduğu panelde her yaştan dinleyicinin bulunması dikkat çekti. Risale-i Nur Gençlik Kongresi altında karşılıklı samimiyet ve heyecanla gerçekleşen Gençlik Paneli’nin sayılarının arttırılacağı müjdesi de verildi.