Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 21.'si düzenlenen Altın Koza Film Festivali'ne katılacak sanatçılar özel uçakla Adana’ya geldi. Aralarında Bulut Aras, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, İrfan Atasoy, Mine Soley, Yılmaz Köksal, Sefa Önal, Serpil Çakmaklı, Şerif Gören, Necip Sarıcı, İsmail Güneş, Mahmut Cevher, Mahmut Hekimoğlu, Süleyman Turan, Mehmet Dinler, Cafer Özcan Türkyılmaz gibi oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı ve müzisyenlerden oluşan kafile, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sinan Gül, Altın Koza A.Ş Yönetim Kurulu başkan vekilleri Kaşif Barut, Yüksel Evsen ve diğer belediye yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Türk sinemasının emektar oyuncularından SODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Turan, Altın Koza Film Festivali’nin bu yıl da kendilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Organizasyonda çok sayıda genç sinemacının da yer aldığını ifade eden Turan, “Etkinlik, arkadaşlarımızın hepsini özendiriyor, motive ediyor. Yeni filmler hazırlıyor. Sinema aşkıyla dopdolu gençler için burası inanılmaz bir mekan. İnşallah ödüllerle dönecekler. Sinema aşkını devamlı körükleyen bu festival Yılmaz Güney’den başlayarak nicelerini yetiştirdi. Hayırlı olsun.” dedi.

TÜRK SİNEMASININ 100. YILI

Altın Koza’nın ana teması olan ‘Türk sinemasının bu yıl 100. yılının’ kutlandığına dikkat çeken Turan, “Dile kolay 100 yıl. Ayastefanos’un yıkılışından bu yana (yani oradaki görüntü alındıktan sonra) koskoca bir 100 yıl var. Zaman zaman düşmüş, kalkmış, kimi vakit dolu dizgin koşmuş, bazen bir sürü saçma sapan eleştirilere uğramış. Ama şimdi dimdik ayakta. Canavarlar, aslanlar gibi Türk sineması var. Gençlerle yenilenen sinemamız var. Umarım bundan sonra da çok daha keyifli şekilde devam eder.” diye konuştu.

Oyuncu Selma Güneri de Türk sinemasının 100. yılına ve Altın Koza Film Festivali’nde olmanın çok önemli bir duygu olduğunu kaydetti. Güneri, “Adana seyircisiyle buluşmak benim için çok kıymetli. Adana’nın bende çok özel bir yeri var. Çünkü kendisine has sanatsal ağırlığı olan bir festival. Her zaman Türk sinemasına büyük katkısı olan bir festival. Onun için anlamlı ve mutluyuz.” açıklamasını yaptı.

Sinemanın ünlü simalarından Yusuf Sezgin ise 100’üncü yılını kutlayan Türk sinemasında 51. yılını doldurduğunu dile getirdi. Sezgin, “Bize sahip çıktığı için Altın Koza’ya çok teşekkür ediyoruz. Festivallerde her zaman onların yanındayız. Her yıl daha başarılı yönetiyorlar. Bu sene yeni bir başkan (Hüseyin Sözlü). Başkanla tanıştık. Sinemaya sıcak bakan, bir şey yapmak isteyen. Ona da hayırlı uğurlu olsun. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. Konuk sanatçılar, daha sonra otobüslerle dinlenecekleri otele geçti.