51. Altın Portakal Film Festivali’nde 'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' adlı Gezi belgeselinin yarışmadan çıkarılmasına İşçi Filmleri Festivali (İFF) Antalya Hazırlık Komitesi'nden tepki geldi. Altın Portakal yarışmadan çıkarsa da 9. Uluslararası İFF Kasım ayında belgeseli Antalyalılara izleme imkanı sunacak.

Komite, Reyan Tuvi'nin yönettiği belgeselin daha önce İFF, İstanbul ve Adana Altın Koza film festivallerinde gösterildiğini hatırlatarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i sanata ve özgür düşünceye düşman olmakla suçladı. Komite Türel'in partisinin diğer siyasetçilerini ve belediye başkanlarını aratmadığı iddia edilirken "Belediyenin ANSAN’ın boşaltılma çabalarında ve sokak sanatçılarının zabıtalarca dövülmelerinde bu durumu görmüştük." denildi. Komite yaptığı açıklamada, "Filmin TCK'nın 125. ve 299. maddelerine aykırı ifade ve içerik ihtiva ettiği" gerekçesiyle alındığı belirtilen bu skandal karar Berke Baş, Ayşe Çetinbaş ve Seray Genç'ten oluşan 51. Altın Portakal'ın ulusal belgesel yarışması ön jürisinin basın açıklamasıyla ortaya çıktı." dedi.

'Her yer festival, her yer direniş' temasıyla Mayıs ayı başında başlayan ve ülkeyi gezmekte olan 9. Uluslararası İFF Kasım ayında Antalya’da da başlayacak. Gösterim programında yer alan “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” adlı Gezi Direnişi belgeseli, festival kapsamında Antalyalılar ile buluşacak.