Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen "Yeni Yıl Konseri" Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konsere, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı katıldı. Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın Şef Murat Sümer yönetiminde, solistler ‘’Duo Blanc et Noir’’ Selin Şekeranber Uluğbay (Piyano) ve Yudum Çetiner (Piyano) ile birlikte yer aldıkları konser, dinleyicilerin yoğun katılımıyla tamamlandı.

Konserin ilk bölümünde C. Saint-Saens’ın ‘’Samson and Delilah -Bacchanale’’, F. Poulenc ‘’2 Piyano için Konçerto’’; ikinci bölümünde ise A. Dvorak ‘’Slovak Dansları Op.46 No:8 ve Op.72 No:2’’, G. Svırıdov ‘’Kar Fırtınası - Vals’’, D. Şostakoviç ‘’Caz Suiti - Vals 2’’, J. Offenbach ‘’Can-Can’’, D. Ellington ‘’Caravan’’, Z. Abreau ‘’Tico-Tico no Fubâ’’ eserleri seslendirildi.

Duo Blanc et Noir hakkında

Piyanist, Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’in 1997’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi´nde başlayan müzikal serüveni 2008 yılından beri devam ediyor. Geleneksel Türk müziğini ve klasik batı müziğini harmanlayan renkli ve orijinal bir müzikal anlayışıyla repertuarına yeni soluk katmayı başaran sanatçılar, Türkiye’de iki piyano yüksek lisans çalışmasını yapan tek ikili olma özelliğini taşıyor. Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner bu dalda Stuttgart Devlet Konservatuarı ‘’Duo Piyano’’ bölümünden mezun oldu.