Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 5'ncisi düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı. Fuarda 90’a yakın yayınevi stant açtı. Farklı görüş ve düşüncelerden 100’e yakın yazar yerli ve yabancı kitapseverle buluşacak.

Cam Piramit’teki fuarın açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliğin 5. kez düzenlenmesinin kendileri için büyük bir başarı olduğunu söyledi. Bu başarıyı ilerleyen yıllarda da sürdürerek daha çok kişiye ulaşmak istediklerini belirtti. Böcek, önceki yıl 120 bin civarında olan sayının bu yıl 150 bine ulaşabileceğini açıkladı. Böcek, fuarın Türkiye’de en çok ziyaret edilen ilk 5 fuar arasında yer aldığını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de farklı fikirlerin bir arada bulunmasına dikkat çekti. Etkinliğin birleşmeye vesile olması temennisinde bulundu. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, fuara yazar kimliğiyle katıldı. Mevcut okuyucu ve yaz oranlarının az olduğuna işaret eden Acar, herkesin okumasını ve kitap yazmasını istedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri fuara katılan kitapevlerinin stantlarını gezdi. CHP Milletvekili Acar, 'Direne Direne Kazanacağız' adlı kitabını imzalayarak, AK Partili Belediye Başkanı Türel'e hediye etti. Kitapseverler ise fuarın açıldığı ilk dakikalardan itibaren stantlara akın etti. Takip ettikleri ve beğendikleri yazarların kitaplarını inceleyen okuyucular, yeni kitaplar alarak kütüphanelerini zenginleştirdi. Fuarı ziyaret edenler arasında yabancı turistler de yer aldı.

Okul sezonunun açılması dolayısıyla en çok ilgiyi çocuk kitapları ile sınavlara hazırlık kitapları sunan yayınevleri stantları oldu. Fuar süresince 100’e yakın yazar kitaplarını imzalayıp söyleşide bulunacak. Ergenekon davasında sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise onur konuğu olarak 21 Eylül’de söyleşi ve imza güne katılması planlanıyor.