Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği işbirliğiyle gerçekleşecek 5. Uluslararası Antalya Gitar Festivali’nde bu yıl, Flamenko ve Latin Amerika rüzgarı esecek. 22-24 Aralık tarihleri arasında Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek festivalin tüm konser ve etkinlikleri ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak.
Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Gitar Festivali kapsamında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek, gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

“Çok nitelikli sanatçılar sahne alacak”
Antalya’nın sanat şehri olduğunu belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ODTÜ ile birlikte bu yıl beşincisini düzenleyecekleri festivali, ‘çölün soyla buluşması’ benzetmesiyle özetledi. En değerli sanatsal festivallerden birisine ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Uysal, “Bu festival daha zengin diyebiliriz. Çok nitelikli sanatçılar sahne alacak. Gitar ülkemizde iyi tanılan popüler bir enstrüman ama her enstrüman da olduğu gibi popülerliğinin yanında bir de sanatsal derinliği var. Festivalimizde popüler olandan ziyade nitelikli olana ağırlık verecek. Çok popüler bir tablo, bir sanatçı yok. Kendi standardında nitelikli özel sanatçılar var. Sanata düşkün Antalya bu niteliği kavrayacaktır ve salonumuzu dolduracaktı” diye konuştu.

Gitar Ustaları üniversitede ders verecek
ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek de, geçen sene festivalde büyük ilgi gördüklerini ve güzel bir başarı elde ettiklerini anlattı. Şimşek, “Bu bizi umutlandırdı ve enerji verdi. Bu yıl beşincisini daha yüksek bir seviyeye getirmek için planladık. Bugün Türkiye ve Avrupa’nın birçok üniversitende Sanat bilimleri açısından en yüksek potansiyel taşıyan üniversite ODTÜ’dür. Sadece 26 dalda klasik müzikten, tiyatroya, klasik gitardan tutun birçok dalda öğrencilerine dernekleşme ve çalışma izni veren, bu konuda da her türlü destek sağlayan üniversiteye sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi. Şimşek, festival kapsamında gitar ustalarının 22 ve 23 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesinde öğrencilere dersler vereceğini de sözlerine ekledi

Flamenko ve Latin Amerika rüzgarı esecek
Festivalin 22 Aralık’taki açılış konserinde, Latin Amerika müziğinin tartışmasız ustası ve yaşayan gitar efsaneleri arasında yer alan Jorge Cardoso ile genç ve seçkin yetenek Sylvie Dagnac sahne alacak. İkilinin sahnede yakaladığı eşsiz tat ve yaratıcılık, eserlerin zengin ve renkli tonlarıyla birleşiyor.
Festivalin ikinci günü ise iki konserle devam edecek. İlk konseri Jorge Cardoso ile Francisco Cuenca Morales’in oluşturduğu Morales Kardeşler grubu, piyano ve gitar konseri verecek. Günün ikinci konserinde de, gitarda 20. Yılını dolduran Ceyhun Güneş ve Mert Baycan sanatseverlerle buluşacak.
Festivalin kapanışında ise Hacettepe Gitar Orkestrası (HÜGO) ,mza atacak HÜGO’ya bağlamasıyla Türk Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan ve kemanıyla Serdar Pazarcıoğlu da eşlik edecek