Eğitimci yazar Salih Uyan’ın dördüncü kitabı “Şimdi Gözlerini Açabilirsin” Carpe Diem yayınlarından çıktı.

Yeni kitabında diğer kitaplarının aksine farklı bir kurguyla kitapseverlerin karşısına çıkan Uyan, romanında panik atak hastası ve sosyal fobiyle mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor.

Gayet monoton bir hayata sahip olan kitabın kahramanı Levent, bu hayatını renklendirmek isterken içinde kaldığı aşk, cinayet ve panik atak üçgeninde hayatın tüm renklerini birbirine karıştırıyor. Bu karmaşa içinde yolunu kaybeden Levent, varoluş, kaçış ve dönüş kavramlarını kendi değerleriyle birlikte sorguluyor.

Kitabında hem aşkı hem de cinayeti sıradanlıktan kurtararak farklı temalar üstüne yerleştiren Salih Uyan, mahremiyetin yok olduğu dünyada kahramanı Levent’in tertemiz bir sevgiyle dolmasına izin verirken, aşk ve cinayet gibi iki farklı olguyu da ölüm temasında eşitliyor.

Uyan: “Cümlelere zor sığan hatta sayfalardan taşan bir hikaye bu”

İstanbul Londra hattında geçen hikâyesinde panikatak, sosyal fobi, cinayet, ölüm, aşk, kaçış ve dönüş gibi kavramları aynı hikâyenin içine ustalıkla yerleştiren Uyan, kişisel değerlerin sorgulandığı ve kimi değerlerin eleştirildiği bir dünyayı sayfalara taşıdığını ifade etti.

“Bu hikâyede kimi kelimeler hiperaktif ergenler gibi yerinde duramazken, kimileri yüz yıldır aynı satırdaymış gibi durmuş düşünüyor. Satırların ucuna tutunmuş mahcup kelimelerle, satırlardan taşan serseri ruhlu kelimeler aynı sayfayı paylaşıyor.” diyen yazar, okuyucuyu sayfalar geçtikçe sürprizlerin bitmediği bir kitabın beklediğinin de altını çizdi.