Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, atık derilerin bir araya getirilmesiyle hazırlanan mozaik tablolar sergisine ev sahipliği yaptı.

Ressam Yusuf Ağaoğlu, yağlı boya ve deriden yapılmış mozaik tabloların yer aldığı ilk sergisini görücüye çıkarttı. Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın açılışını yaptığı sergide, Ağaoğlu’nun deriden yapılmış 12 adet mozaik tablosunun yanı sıra yağlı boya eserleri de sergilendi. Volkswagen Fan Kulübü üyesi olan Ağaoğlu’nu bu önemli günde Ankara Volkswagen Fan Kulübü Başkanı Olgun Şensoy, kulüp üyeleri, Volkswagen Dayanışma Derneği temsilcileri ve yakın dostları da yalnız bırakmadı.

'SABIR VE EMEK GEREKTİRİYOR'

Sergide büyük emek verilerek hazırlanan tablolar büyük beğeni topladı. Ağaoğlu, en küçük tablonun 2 bin parça deriden yapıldığını söyledi. Bu tür bir çalışmanın dünyada benzerinin olmadığını belirten Ağaoğlu, "Atık derilerden yapılmış bu tabloların tamamlanması aylarca sürebiliyor. Ciddi sabır ve emek gerektiren bir çalışma olmasına rağmen çok da keyifli." dedi. Sanatçının bu teknikle yaptığı ilk eseri olan at tablosu da sergideki yerini aldı. En çok beğeniyi Atatürk, Yunus Emre ve Zeugma tabloları topladı.

AÇILIŞ KURDELESİNİ YAŞAR KESTİ

Açılış kurdelesini Ağaoğlu ile birlikte kesen Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin sanat ve sanatçıya verdiği değerden bahsederek "Bugün, çok değişik bir çalışmaya ev sahipliği yapıyoruz." dedi. Eserleri beğeniyle inceleyen Yaşar, Ağaoğlu’nu tebrik etti.
Sanatseverlerin beğendikleri tabloları satın alabilecekleri sergi, 19 Temmuz Cumartesi tarihine kadar açık olacak.