İZMİR (AA) - Doğuştan kolları olmayan ve ayaklarıyla korno çalan Alman sanatçı Felix Klieser, Engelliler Haftası dolayısıyla korno sanatçısı Zafer Yümlü ile İzmir'de aynı sahneyi paylaşacak.

Konserin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yümlü, konserde engellilerin neler yapabileceğinin gözler önüne serileceğini ifade etti.

Etkinliğin Ege Kardelen Engelliler Derneği yararına gerçekleştirileceğini kaydeden Yümlü, "Korno klasik müziğin temel enstrümanlarından biri. Konserde Felix Klieser ayaklarıyla çalacak, ben ellerimle. Bir insan isterse neleri başarabilir sorusun cevabını izleyecekler. Felix'e kadar ayaklarla bu enstrümanı çalmak imkansızdı" diye konuştu. 

Kornoyla 4 yaşında tanıştığını anlatan Klieser de müziğe gönülden bağlı olduğunu belirtti. İlk kez Türkiye'de sanatını icra edeceğini belirten Klieser, heyecanla konser saatini beklediğini söyledi. 

Almanya'da Türk arkadaşları olduğunu anlatan Klieser, Türk yemeklerini yerinde yiyeceği ve yeni yerler göreceği için mutlu olduğunu belirtti.

Yaşar Üniversitesi Konferans Salonunda 2 Aralık'ta gerçekleştirilecek konserde solistler, Şef Hakan Şenşoy yönetimindeki Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde ünlü Avusturyalı besteci Joseph Haydn'ın iki korno konçertosunu seslendirecek.