Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Birali Mümin resim sergisinde 30'un üzerinde tuval tanıttı. 'Vurgu' adını taşıyan sergide amatör ressamın daha önce farklı ilhamlarla çizdiği tablolar çok sayıdaki davetlinin beğenisini topladı.

Resim çizmeyi bir hobi olarak yapan Mümin, Cihan'a verdiği demeçte en son 2007'de buna benzer bir sergi düzenlediğini ve şimdi üçüncüsünü organize ettiğini kaydetti.

Herkesin bu sergide kendinden bir şey bulabileceğini aktaran Birali Mümin, tabloların çoğunun evrensel mesaj içerikli olduğu için tüm dinler için geçerli olduğunu vurguladı. Tuvallerin birçoğunda ayet ve hadisler ışığında Allah'a yakın olma, Allah'ı zikretme ve etik prensipler göze çarpıyor. Bunun dışında herhangi bir temaya bağlı olmayan, tamamen ressamın iç dünyasını yansıtan eserler de görmek mümkün. Her bir eserin kendisi için ayrı değer taşıdığını söyleyen Mümin, "İnsan her şeyden ilham alabilir. Yeter ki kalbi o yönde açık olsun. Bazen olumsuz düşünceyle hareket ettiğimiz için güzel olan bir şeye rastlasak bile onu göremiyoruz. İlham, Allah'ın yarattığı her şeydir." dedi.

Serginin açılışına Bulgaristan Kültür Bakan Yardımcısı Viktor Stoyanov, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, diğer dini cemaatlerin temsilcileri de katıldı.