Yönetmenliğini Hasan Kıraç’ın yaptığı 'Birleşen Gönüller' filminin ikinci galası yarın Eskişehir Özdilek Alışveriş Merkezi'nde yapılacak.

Film; 1940'lı yıllarda Sovyet Rusya'sından, 1990'lı yıllara uzanan ve bu zorlu yolda yürüyen iki ayrı sevdanın, yıllara ve uzun mesafelere rağmen devam etmesini konu alıyor.

Birleşen Gönüller'in filmin başrollerini Hande Soral ve Serkan Şenalp paylaşıyor. Çekimleri Kasım 2013'te Bulgaristan'da başlayan filmin savaş sahneleri Hollywood'un ABD dışındaki platolarından biri olan, Cehennem Melekleri, Herkül, 300 Spartalı, Conan gibi filmlerin çekimlerinin yapıldığı Nuboyana stüdyolarında çekildi.

GERÇEK BİR HİKAYE

Gerçek bir hikayeden alınan ve senaryosunu Serkan Birlik ve Özge Aras'ın yazdığı filmdeki 1940'lara ait sahnelerin büyük bölümü, olayların geçtiği mekanlara uygunluğu bakımından Bulgaristan'ın Sofya, Lukoit, Zherevna gibi çeşitli şehirlerde gerçekleştirildi.

1992'lere ait sahneler için Gürcistan Batum, Balıkesir, Tuz Gölü, Eskişehir Çifteler, Kayseri Develi ve Erciyes, Nevşehir Göreme ve Ürgüp, Kocaeli ve İstanbul'un çeşitli mekanlarında set kuruldu.

Bütçesi 10 milyon TL'yi aşan ve çekimleri 16 haftada tamamlanan sinema filminin sürgün sahneleri ve esir kampı için İstanbul'da özel platolar kuruldu. Filmin sanat yönetmenliğini M. Ziya Ülkenciler yaptı.

Uzun araştırmaların ürünü olarak dikkat çeken kostüm tasarımları 1940'lar Nazi Almanya'sı, Sovyet Rusya, Kuzey Kafkasya, Kazakistan ve Türkiye gibi geniş bir coğrafyayı yansıtıyor.

Filmin müzikleri dünyada ve Türkiye'de tanınan ünlü Yunan müzisyen Evanthia Reboutsika tarafından yapıldı.