Büyükşehir Belediyesi, 1. Kayseri Kitap Fuarı nedeniyle katılan yazarlardan, ziyaretçilerden ve yayınevlerinden övgüler almaya devam ediyor. Ünlü yazarlardan Süleyman Özışık ve Serdar Tuncer, Kayseri Kitap Fuarı’nı “Mükemmel” ifadesiyle değerlendirdiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’ye kültür hizmeti olan 1. Kayseri Kitap Fuarı, ünlü yazarların katılımı ve yoğun ilgiyle devam ediyor. Fuarın yapıldığı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi, her gün adeta dolup taşıyor.

“HUZUR BULALIM DİYE”

Fuara katılan ünlü yazarlar imza etkinlikleri ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya gelme fırsatı buluyor. Fuara katılan Ünlü yazarlardan Sema Maraşlı da “Huzur Bulalım Diye” konulu söyleşisiyle okurlarıyla buluştu. En büyük huzur kaynağının Kuran ve Peygamberimizin sünnetleri olduğunu ifade eden Sema Maraşlı, “İslam’ın her emri, her sünnet insan psikolojisiyle uyumlu ve hepsi bize huzuru getirecek unsurlar” dedi.

“HER ŞEY MAHLUKTUR”

Kayseri Kitap Fuarı’na katılan bir başka isim de Serdar Tuncer oldu. Kitaplarını imzalayan ve bir söyleşiyle okurlarına seslenen Tuncer, Allah’tan başka her şeyin yaratılmış olduğunu ifade ederek, “Yaratılan her şey önceden yok ve bir gün gelip de yok olacak şeylerdir. Dünü olmayan, yarını da olmayacak olan her şey mahluktur. Her birimiz, zaman, hayat ve ölüm mahluktur. Bir gün ölüm de olmayacak” diye konuştu.

FİLİSTİN’DEKİ DOKUNULMAZ İSİMLER

Kayseri Kitap Fuarı’na ünlü yazarlardan Süleyman Özışık da katıldı. Okuyucularıyla yaptığı sohbetin bir bölümünde Filistin ve İsrail konusunda değerlendirmeler Yapan Özışık, “Recep Tayyip Erdoğan denince İsrail’de One Minute korkusu vardır. Erdoğan’ın bir kez daha dünya gündemi oluşturmaması için bir çekince vardır. Bu anlamda Filistin’de dokunulmazlar arasında yer alır. Filistin’de bazı isimlere hiç kimse yanlış bir şey demez, diyemez. Bunlar Hz. Ömer, Selahattin Eyyubi, Abdülhamit ve Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“MÜKEMMEL BİR FUAR”

Kitap Fuarı’na katılan yazarlar söyleşi ve imza etkinliğinin ardından fuarla ilgili de değerlendirmelerde bulundular. Kitap Fuarı’na geldiğinde böylesine devasa bir organizasyon beklemediğini ifade eden Süleyman Özışık, “Muhteşem ötesi bir organizasyon olmuş. Çok detaylı, çok güzel düşünülerek kalburüstü yazarlar ve yayınevleri getirilmiş. İlk olması ve kusursuz ilerlemesi muhteşem bir çalışmanın ürünü. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür etmek lazım. Kültür konularına Cumhurbaşkanımız çok ağırlık veriyor. Bu tür kültür etkinliklerinin diğer illere örnek olması gerektiğine inanıyorum. Buraya bakıp ilham alabilirler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Serdar Tuncer de, “İlk olmasına rağmen muhteşem. Bu kadar katılımı görünce ve devam edeceğini düşünce muhteşem bir iş çıkmış diye düşünüyorum. Emek verenlere, gelenlere tek tek teşekkür etmek lazım. İyi bir nesil yetiştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz; ama kendimizi yetiştirmeden bu nesli yetiştiremeyiz. Kitap, yetişme ve yetiştirme işinde önemli bir yer tutuyor. Madem Kayseri’nin ayağına böyle bir nimet gelmiş bu nimetin kadrini Kayserililer bilsinler. Çünkü kadri bilinen nimet artırılır. Emek verenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İLGİ DE BÜYÜK, BEĞENİ DE

Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Kayseri Kitap Fuarı, ziyaretçilerin de büyük beğenisini topluyor. Kitap Fuarı’nın her yönüyle çok güzel olduğunu ifade eden ziyaretçiler, şehrin farklı yerlerinden Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’ne ulaşım imkanı sunulmuş olmasını da takdirle karşılıyorlar.