Eskişehir’de Devran Bildik isimli bir sahaf, çocukların küçük yaşta kitaplara ilgi duymaları için bir kitap mezatı düzenledi.

2 Eylül Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, velileri ile birlikte Eskişehir’de bir sahafta çocuklar için düzenlenen kitap mezatına katıldı. 27 ortaokul öğrencisinin katıldığı mezatta çocuklar her bir kitap için birbirleriyle yarıştılar. Mezat esnasında çocuklar büyük heyecan yaşarken velileri ise ilgili gözlerle çocuklarını izlediler.

Mezatı düzenleyen sahaf Devran Bildik, amacının çocukların kitap satan yerlerle bağ kurmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bildik, “Çocuklar için kitap mezatı aslında bilgilendirme amaçlı yaptığımız bir etkinlik. Normal şartlar altında yetişkinler için kitap mezatları yapıyoruz. Buradaki temel amaç çocuklara sahaf kültürünü, geleneğini anlatmak. Aynı zamanda mezat kültürünü anlatmak” dedi.

“Çocuklar yetişkinlerden daha iyi ve bonkördüler”

Sahaf Devran Bildik, velilerin mezatı ilgi ile takip ettiğini belirterek, “2 Eylül Ortaokulu’ndan bir öğretmenin aracılığıyla veliler ile birlikte öğrenciler hep birlikte bunu katılıp deneyimlemek istemişler. Biz de onlara seve seve kapımızı açtık. Onlar için küçük çaplı da olsa bir mezat gerçekleştirdik. Veliler çok sevinçliydiler. Çocuklar kitaplara teklif verirken çekiniyorlardı, veliler çocuklarını destekleyip kitaplarını belirlediğimiz rakamların bile üzerine çıkarttılar. Çocuklar yetişkinlerden daha iyi ve bonkördüler” diye konuştu.

“Her hafta 150 tane kitabı 1 liradan mezata çıkartıyoruz”

Son olarak her hafta 150 tane kitabı 1 liradan mezata çıkarttıklarını aktaran Bildik, “Eskişehir’de 6 aydır biz kitap mezatı yapıyoruz. Sahhaf olarak bunu Eskişehir’de geleneksel olarak ilk kez biz yapıyoruz. Bunun yaygınlaşmasını istiyoruz. Bunun için her hafta 150 tane kitabı 1 liradan mezata çıkartıyoruz. Arzumuz insanların bizi destekleyerek bu emeğimizin boşa gitmemesi” şeklinde konuştu.

“Veliler mezat hakkında olumlu görüş bildirdi”

Mezatı takip eden velilerden Yaprak Tuna ise, mezatın devamını getirmek istediklerini dile getirerek şöyle konuştu;

”Öğretmenimiz söylediğinde ilginç geldi. Çocuklarla konuştuk anlaştık ve memnun kaldık. Çocuklar çok sevindiler, böyle bir etkinlik gerçekleştiği için memnun oldular. Farklı içeriklere sahip kitaplar aldık. Devamını getirmek isteriz. Her 15 günde bir çocuklarımızla farklı faaliyetler yapmaya çalışıyoruz.”

Veli Seçil Yaprak ise, çocukların çok mutlu olduğunu belirterek, “ Kitap okumanın çocuklara yapacağı katkıdan dolayı bu etkinliği yapmak istedik. Her hafta geleceğiz. Sahhaf’ın önünden geçerken numarasını aldık daha sonra birkaç veli böyle bir etkinlik yapmak için karar verip öğretmenimiz ile konuştuk. Her türlü kitabı okumalarını istedik” diye konuştu.