İZMİR (AA) - İzmir'de çöp konteyneri kenarında negatif fotoğraf filmleri bulan üniversite öğrencisi, sosyal medya aracılığıyla fotoğraflardaki kişilere ulaşmaya çalışıyor.

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Hatay semtinde çöp kenarına atılmış negatif fotoğraf filmleri bulan sanat ve tasarım anasanat dalı sanatta yeterlik programı öğrencisi Toros Mutlu, fotoğraftaki kişilere ulaşmaya karar verdi.

Mutlu, çamurda bulduğu 10 filmi önce temizlediğini aktararak, "Sonra bu negatifleri taradım. Bir fotoğraf stüdyosunda çekildikleri anlaşılıyordu. Bu fotoğrafları kim çekti, bu insanlar kim, şu an neredeler, sorularından yola çıkarak fotoğraftaki insanları bulmak için sosyal medya hesabımdan arkadaşlarımdan destek istedim" ifadelerini kullandı.

Mutlu fotoğraftakilere ulaşabilmek için sosyal medyayı kullandığını ifade ederek, fotoğraflarda çocuklu ailelerden genç çiftlere kadar birçok kişi bulunduğunu belirtti.

Kısa süre içinde fotoğraftaki bir çifte ulaştığını kaydeden Mutlu, şunları anlattı:

"Çiftin 1999 yılında, nişanları için bir fotoğraf stüdyosunda fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Fotoğrafı kendisine gönderdiğimde çok mutlu olduğunu bana iletti. Tüm bu projeyi daha da ilginçleştirmek istiyorum. Fotoğraflar, fotoğraftaki kişilerin o anda yaşadıkları his ve şimdi ne yaptıklarının hikayelerini ekleyip çalışmayı kitap haline getirmek istiyorum."