Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Çetin, Ağrı’da bir müzenin kurulması gerektiğini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinde "Ağrı'nın Turizm Değerleri" isimli bir konferansta konuşan Çetin, “Ağrı'nın taşınabilir kültürel değerleri, tahmin ettiğimizden çok fazla sayıdadır.” dedi. Doç. Dr. Çetin şunları kaydetti: “Çünkü Ağrı bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasının yanı sıra uygarlıklar için geçiş güzergahı olmuştur. Tarihi İpek Yolu bu güzergahın en önemlilerindendir. Bu uygarlıklar bölgede izler bırakmıştır. Ağrı'nın stratejik konumundan dolayı savaşlar ve tahriplerde çok olmuştur. Bunun yanına son zamanlarda kaçak kazılar eklendiğinde, taşınabilir kültürel mirasımızın tahrip olduğunu söylemek kaçınılmazdır. Taşınabilir ve taşınmaz kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması ve korunması için Ağrı'ya mutlak suretle bir müze kurulması gerekiyor. Bu iş öncelikle depo müze şeklinde başlatılması, daha sonra büyük bir müzenin yapılması şeklinde olabilir.”

Ağrı Türk Telekom Öğretmenler Anadolu Lisesi'nde verilen konferansın açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü E. Muhsin Bulut, "Bu yıl 38.sini kutladığımız Turizm Haftası'nda şehrimizde ören yerlerimizi görmeyen kalmasın sloganıyla kültür ve doğal güzelliklerimizi tanıtmayı hedefliyoruz. Hz. Nuh’un gemisine ev sahipliği yapan Ağrı Dağı, bizi yıllar ötesine götüren muhteşem İshak Paşa Sarayı, ülkemizin en yüksek rakımlı tatlı su gölü olan Balık gölü ve yine ülkemizin en büyük Meteor Çukuru ilimizde bulunmaktadır. Bu mekânları korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve günün şartlarında tanıtmak en önemli görevimizdir." dedi.

    Konferans sonrası Doç. Dr. Yusuf Çetin'e sunumu dolayısı Kültür ve Turizm İl Müdürü E.Muhsin Bulut tarafından plaket takdim edildi.