Siyasi ve askeri alanda rekabeti bilinen ABD ve Çin, sinemada sektöründe de yarışıyor.
Çinli yayın orgası People's Daily China'nın aktardığına göre Çin filmleri yurt dışı piyasalarda 2017 yılında 662.7 milyon dolar gelir elde etti. Bu bir önceki yıla yüzde 11.9 artışa denk geliyor. "Wolf Warrior 2" yerli sinema gişelerinde tavan yaparken, aynı zamanda yurt dışı hasılatında gelir getiren 100 Çin filmi arasında lider oldu.

JACKIE CHAN, ÜNLÜ YAPIM ŞİRKETİNE ATANMIŞTI

Çin, bu kapsamda önemli bir atılım yapmış ve 2017'nin Aralık ayında dünyaca ünlü Çinli aktör Jackie Chan, Changchun Film Stüdyo Grup ve Chan'in Hong Kong merkezli Sparkle Roll Grup şirketi arasında imzalanan stratejik işbirliği anlaşmasıyla Changchun Film Stüdyo Grup'un genel müdürü olarak atanmıştı.

ÇİN'İN ÜNLÜ İSMİ HOLLYWOOD'A TALİP OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Çin'in en zengin kişisi ve Wanda Group'un sahibi olan Wang Jianlin, Paramount Pictures'un yüzde 49 hissesini almak için anlaşmış ancak ana hissedar Viacom İnc. son anda satıştan vazgeçmişti.

ABD MEDYASINDAKİ ÇİN ENDİŞESİ

ABD medyasında ise Çin'in ABD'de film şirketlerini, radyo, televizyon, ve diğer medya yayın organlarını satın almasının Çin Halk Cumhuriyeti'nin ABD halkı üzerinde ideolojik etki sağlayacak platform oluşturma tehlikesine yol açacağı ifade edilmişti.

Kaynak: Time Türk