Edirne Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Karadağ’da gerçekleştirilen "Dünya Türkçe Konuşuyor" etkinliğinde sahne aldı. Programda sahne alan tek ekip olan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu büyük ilgi topladı.

Karadağ Padgorica Büyükelçisi Serhat Galip ve Yunus Emre Enstitüsünün daveti üzerine Karadağ’da Edirne’yi ve Türkiye’yi temsil eden Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu büyük beğeni aldı. 3 gün boyunca Karadağ’ın çeşitli şehirlerinde sahne alan topluluk, her etkinlikte bir saat süresince sahnede kalarak, Türk kültürünün Balkanlarda tanıtılmasını sağladı.

Türk dansları Karadağ’da

Yunus Emre Enstitüsünün "Dünya Türkçe Konuşuyor" etkinliği kapsamında Karadağ’ın Niksiç, Plejevlja ve Cetinje şehirlerinde, 48 kişiden oluşan büyük bir ekiple kına gecesi, Edirne zeybek, teke, aşuk ve maşuk, hıdırellez ve roman danslarını izleyicilerle buluşturan topluluk, konuklara keyifli anlar yaşattı. Türk kültürünün tanıtımı için büyük önem taşıyan bu etkinliğe verdiği destek için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Padgorica Büyükelçisi Serhat Galip ve Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir, gösteriden çok etkilendiklerini belirterek, Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Gürkan Güzelharcan ve ekibini kutladı.

Karadağ’da görmüş oldukları ilgiden çok memnun olduklarını belirten Eğitmen Gürkan Güzelharcan, "Edirnemizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Bizlere bu fırsatı veren ve her daim desteğini esirgemeyen Edirne Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a ve davetleri için Sayın Büyükelçimize ve Enstitü Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.