Bahçeşehir Koleji'nin düzenlediği 'Yaratıcı Yazarlık Seminerleri’ne katılan Yazar Elif Şafak, her yazarın öncelikle iyi bir okuyucu olması gerektiğini söyledi. Okumadan yazar olunamayacağını dile getiren Şafak “Kendimizi kitaplarla beslemesek fikir de üretemeyiz.” dedi.

Bahçeşehir Koleji'nde konuyla ilgili öğrencilerin sorularını cevaplayan Elif Şafak, yazmaya çocuk yaşta başladığını, önceleri romancı veya yazar olma gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. Şafak, kendisini bu mesleğe iten unsurun ise yalnızlık olduğunu kaydetti.

Annesi ile babasını ayrılmasının ardından anneannesiyle Türkiye’ye döndüğünü ve kendisini dul bir kadının yetiştirdiği ifade eden Şafak, hayatında anneannesine ve kendisine bakan dul kadına çok şey borçlu olduğunu aktardı.

Büyürken uzun süre tek başına bir hayat geçirerek yalnızlıktan kaynaklanan sıkıntılı günler yaşadığını anlatan Şafak, “İçe dönük bir çocuktum. Ama gözlemi iyi yapardım. Kitapları hep sevdim. Okumayı sevdim, kitaplar dostlarım oldu, arkadaşlarım oldu. Bu, bugün hala değişmedi. Bu yaşta da kitaplar çok yakın dostlarım.” diye konuştu.

Şafak konuşmasının devamında “ Kitaplar sayesinde şunları fark ettim: Şu yaşadığımız dünyada hepimizin sıkıntıları var, bazen canlarımızı sıkan şeyler olur ama bir de hayal alemi var. Bu hayal dünyası çok daha renklidir. Orada insan o kadar özgür ki hayaller kurmak, hikayeler oluşturmak; bu o kadar hoşuma gitti. Bundan beslendim. Kitaplardan bunu da öğrendim. İnanıyorum ki her yazarın öncelikle iyi bir okur olması gerekiyor. Kitapları sevmesi gerekiyor. Kitaplarla kendimizi beslemesek fikir de üretemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Şafak, konuşma sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Şafak, bir öğrencinin en çok hangi kitabını sevdiğini sorması üzerine, bir annenin çocukları arasında ayırım yapmayacağı gibi kitapları arasında da ayırım yapmadığını, en çok sevdiği kitabının yazacağı kitap olduğunu söyledi. Seminerde davetlilere Elif Şafak’ın ‘Ustam ve Ben‘ kitabı hediye edildi.