Latince adı “Hibiscus Sabdariffa” olan Hibiskus Çiçeği halka arasında genellikle değişik isimlerle anılır. Özellikle ‘Mekke Gülü, Jamaika Gülü,Nar Çiçeği, Kerkede, Gül Hatmi’ gibi isimler Hibiskus için sıkça zikredilir. Hibiskus asla sıradan bir çiçek değildir. Öyle özellikleri taşır ki bu çiçek adeta insanoğluna yardımcı olması için yaratılmıştır. İlk olarak bu çiçek çok büyük bir su kaynağı gibidir. İsmi de zaten bu faydasından gelmektedir. Hibiskus ‘serinleten, ferahlatan, serinlik veren’ anlamındadır. Bu özelliği dolayısıyla özellikle sıcak ve kavurucu iklimlerde yaşayanlar tarafından baş tacı edilmiş bir çiçektir hibiskus. Bu çiçek özellikle Sudan halkı tarafından çok sevilir. Bu çiçekler suda kaynatılarak bir çaya elde edilir ve bu çay tüketilir. Hibiskus için Sudanlılar’ın geleneksel çayı demek hiç de yanlış bir söylem olmayacaktır. Sudan’ın bazı bölümleri çöl olduğundan ve su çölde büyük bir problem olduğundan hibiskusun bu kadar sevilmesi normaldir. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi hibiskus içerisinde su barındıran bir çiçektir. Ve tüketilen hibiskus ürünleri hatırı sayılır bir ferahlı yaşatarak susuzluğu gidermektedir. Ayrıca bu çiçek bolca c vitamini içerir.

Hibiskusun tıbbi olarak faydaları da mevcuttur. Bu faydalar bilimsel olarak kanıtlanmış faydalardır. Yalnız bu çiçeğin tıbbi faydalarından yararlanmak için kullanılan çiçeğin kırmızı renkli olması gerekir. Çünkü tıbben en faydalı Hibiskus kırmızı renkli olanıdır. Bu çiçek içeriğinde bulunan c vitamini dolayısıyla gribal enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Bu çiçek demir açısından da oldukça zengindir. Doktorlar demir eksikliği şikayeti olan kişilere artık ilaç yerine hibiskus çayı tavsiye etmektedirler. Hibiskus kanser problemin karşı da kullanılabilmektedir. Özellikle Akciğer Kanseri hastalarının Hibiskus kullanmaları önemle tavsiye edilmektedir.

Hibiskus gerçekten insanlara faydalı, harika bir çiçektir. Özellikle çölde yaşayan insanlar için tam bir kurtarıcıdır. Aslında bütün çiçekler bu tarz faydalı özellikler taşımaktadır. En az faydası olan çiçek bile insanları psikolojik olarak rahatlatmakta ve dinginleştirmektedir. Çiçekler insanların en büyük dostudur. Eğer siz de bu dostu seviyorsanız yapmanız geren en güzel şey maltepe çiçekçi ’ ye uğramaktır. Çünkü maltepe çiçekçi, en güzel ve en alımlı çiçekleri bulabileceğiniz nezih bir çiçek sarayıdır. Bekleriz efendim…