Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yazlık Sinema Günleri’ ünlü oyuncu Perihan Savaş’ın katılımıyla başladı. Etkinlik kapsamında ilk olarak "Sosyete Şaban" adlı film izleyicilerle buluştu.

Esenler Belediyesi, Türk sinemasının unutulmaz yönetmenlerini en beğenilen filmleriyle anıyor. 18-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ‘Yazlık Sinema Günleri’nde 9 film gösterimi yapılmaya başlandı. Etkinlik kapsamında ilk olarak ünlü oyuncu Perihan Savaş’ın katılımıyla "Sosyete Şaban" adlı film, 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda gösterildi.

Yazlık Sinema Günlerinin önemini anlatan Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, “Birincisi İstanbul’un en büyük ve en güzel parklarından bir tanesinde yaz akşamına, gerçekten sinema tarihimizin şöyle sayfalarını geriye doğru çevirdiğinizde her birimizin özellikle büyüklerimizin izleyerek zihinlerinde önemli hatıralar bırakmış filmleri görmek, filmleri izlemek, eskiyi hatırlamak ve eskiyi hatırlarken eski yaşadıklarımızı hatırlayacağımız güzel bir nostalji akşamı olacak” dedi.

Yazlık Sinema Günleri’nin komşuluğu da etkileyeceğini söyleyen Başkan Göksu, “Bizler koşuşturma arasında komşularımızla tanış olmanın komşularımızla beraber olmamın hazzını yaşayamıyoruz. Biz de dedik ki madem mekanda buluşamıyorsak, apartmanda buluşamıyorsak; hiç olmazsa yıldızların altında komşularımızla buluşup tanış olalım dedik. İnsan hayatında en güzel şey yaşamında hikayesinin olmasıdır. Eğer bir insanın yaşamında hikayeler varsa o hikayeleri size aktarabiliyorsa onun hayatla olan bağı farklıdır. Bakın burada koşuşturan çocuklarımız var. Bu çocukların hikayesi burada başlıyor. 10 yıl sonra bu çocuklar bu hikayeyi anlatırken ‘Biz annemle, babamla parka giderdik. Yazlık sinemalar vardı. Orada mısırlar dağıtılırdı, çekirdekler dağıtılırdı.’ Hikayesiyle başlar. Sonra o hikayeler öyle gelişir ki bu hikayelerin sonunda aşklar, muhabbetler başlar. İşte biz bu organizasyonları bunlar için yapıyoruz” diye konuştu.

Usta oyuncu Perihan Savaş ise, “Biz Perşembe akşamları özellikle bayanlar ve çocuklar açık hava sinemasına giderdik. Koltuğumuzun altına yastıklarımızı alır, çekirdeklerimizi alır, müthiş bir keyif yaşardık. Şu anda da bunu görüyorum. Çok güzel bir tablo. Başkanım size çok teşekkür ediyorum. O kadar güzel bir şey yaptınız ki en azından Türk sinemasına sahip çıkmanız, Türk filmerine sahip çıkmanız ve buradaki Esenlerde yaşayan insanlara böyle bir güzelliği sunmanız çok güzel” ifadelerini kullandı.

Patlamış mısır ve gazoz eşliğinde unutulmaz filmler

Bu yıl ilki gerçeklen ’Yazlık Sinema Günleri’nde; "Gelin", "Gülen Gözler", "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Sosyete Şaban", "Birleşen Yollar", "Reis Bey", "Çizme", "Minyeli Abdullah" ve "Süt Kardeşler" filmleri seyirciyle buluşacak. Etkinlik kapsamında, perdeye yansıyacak filmlerin efsanevi yönetmenleri de sinevizyon gösterimiyle anlatılıyor. Esenler Belediyesi’nin patlamış mısır ve gazoz ikramıyla renklenecek etkinlikte, izleyiciler nostaljik bir geceler yaşayacak.