Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 8.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’, Hayrettin Karaca Parkı’nda düzenlenen törenle sona erdi.

15 gün süren sempozyum, 5’i yabancı 11 sanatçının ve asistan öğrencilerin çalışmalarıyla renkli anlara sahne oldu. Törene, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt da katıldı. Kapanış töreninde sanatçılar adına konuşan Candan Dizdar Terwiel, Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun, Türkiye'de düzenlenen sempozyumlar içerisinde en önemlilerinden biri olduğunu söyledi.

Sempozyum düzenleme komitesi adına konuşan Prof. Bilgehan Uzuner ise Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a, başkan yardımcıları Şermin Şanlıer ve Melih Savaş’a, Dış İlişkiler Müdürü Serkan Şengül’e, sempozyumda onlar için yapılan hediyeleri verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen de sempozyumun Eskişehir’de bir gelenek haline geldiğini belirtti. Büyükerşen, şöyle dedi: “Eskişehir’de sanayileşme zaten toprakla başladı. Eskişehir’de sanayi deyince tuğla akla gelirdi ve onlar da pişmiş topraktır. Biz kendi toprağımızı unutmadık.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise sempozyum süresince güzel eserlerin ortaya çıktığını kaydetti. Ataç, “Bu sene biraz daha farklı ivme ve çalışma hızı vardı. Eserlerin sayısı gittikçe artıyor. Bu heykelleri Eskişehir’in geneline yayarak, insanların bu heykellerle tanışmasını istiyoruz. Bu kentte belediye başkanlığı yapmak, benim için çok büyük gurur ve onurdur.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, sempozyuma katılan sanatçılara, onlara yardım eden asistan öğrencilere, sponsorlara plaketleri ve hediyeleri takdim edildi.