Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ’5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’ boyunca sanatçılar tarafından yapılan eserler, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyeleri’nde ’Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen ’5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde’ sanatçılar çalışmalarını bitirdi. 4 gün boyunca Joe Cariati, Martin Janecky ve Janusz Pozniak tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, Çağdaş Cam Sanatları Galerisi’nde düzenlenen açılış töreninin ardından sergilenmeye başladı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, emek veren bütün sanatçılara teşekkür etti. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sanatçıların güzel eserler ürettiği belirten Kurt, "Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Odunpazarı’nın adını sanatla duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kurt, açılış konuşmasının ardından festivale katılan sanatçılar Joe Cariati ve Janusz Pozniak’a sertifika, teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim etti. Başkan Kurt ardından da Çağdaş Sanatlar Galeri’sindeki sergiye katkı sunan cam sanatçılarına teşekkür ederek, katılım belgelerini verdi. ’5’inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali’nde’ sanatçılar tarafından yapılan cam eserler, 17 Ekim Salı gününe kadar gezilebilecek. Cam eserleri görmek isteyen sanatseverler, hafta içi her gün 10:00 ile 20:00 saatleri arasında Çağdaş Sanatlar Galerisi’ni ziyaret edebilir.

Öte yandan sergi açılışına, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve çok sayıda vatandaş katıldı.