Muğla'nın Fethiye ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Fethiye Uluslararası Kültür Sanat Günleri, 7-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl 7'ncisi yapılan etkinlikler kapsamında Fethiye, 5 gün boyunca kültür ve sanata doyacak.

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ve Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın (FETAV) katkı koyduğu festival, Fethiye’nin kültür ve sanat alanında gelişmesine katkı koymayı amaçlıyor. Bu yıl 7'ncisi yapılacak olan Fethiye Uluslararası Kültür Sanat Günleri, yazar, ressam, sinema ve tiyatrocuların yanı sıra fotoğraf sanatçılarını Fethiye'de buluşturacak.

Kültür ve Sanat Günleri'nin uluslararası anlamanı taşıyan Dünya Müzikleri Şenliği'ne bu yıl Sırbistan, Fas, Kazakistan, İran, İngiltere, Senegal, Malezya, ABD, İspanya, Kenya ve Mogolista'dan gruplar katılacak. Dünya müziklerinin yanı sıra yöresel müzik toplulukları da yine festivalde sahne alacak. 7 Mayıs'ta Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki (FBKM) açılış konuşmalarıyla başlayacak olan kültür ve sanat günlerinde halkın farklı kostümlerle katılacağı kortej yürüyüşü yapılacak. Korteje katılan otellerin animasyon grupları ve liseler arasınde en iyi kostüm yarışması da yapılacak. Festival kapsamında ayrıca kitap fuarı, ressamlar sergisi, İngiliz Fotoğraf Klübü üyelerinin açacağı fotoğraf sergisi, liseler arası 'Eksi On Sekiz Kısa Film Yarışması'nın gösterimi ve ödül töreni, konferans ve söyleşiler de yine festivalin etkinlikleri arasında yer alıyor.

Fethiye Uluslararası Kültür Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman, festivale bu yıl Fethiyespor'un da dahil edildiğini aktardı. Festivalin açılışının bir gün öne alınarak Fethiyespor Kulübünün 81’inci kuruluş yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte yapılacağını anlatan Şıkman, "Fethiyespor’un Fethiye için büyük bir marka olması, Fethiye’nin ülke ve hatta dünya çapındaki tanıtımında önemli bir rol oynamıştır. Yapacağımız kortejin ardından Beşkaza Meydanı’nda toplanarak, halkımızla birlikte Fethiyesporumuzun 81′inci yıl dönümünü birlikte kutlayacağız." dedi.