"Birleşen Gönüller" filmi, Balıkesir'de de yoğun ilgi görüyor. 24 Ekim 2014'te vizyona giren ve final bölümleri tarihi Balıkesir Garı'nda çekilen film, gösterimde olduğu üç haftalık sürede yaklaşık 13 bin kişi tarafından seyredildi.

Merkez ve beş ilçede gösterimde olan Birleşen Gönüller, özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor. Seyredenler, çok duygulandıklarını ve herkesin mutlaka görmesi gerektiğini, gerek oyuncu kalitesi gerekse çekim teknikleri bakımından Türk sineması için önemli bir kazanç olduğunu belirtiyor. Şu anda Türkiye genelinde toplam 850 bine ulaşan seyirci sayısının, önümüzdeki günlerde birkaç milyonu bulması bekleniyor.

Yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın yaptığı ve dev oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Birleşen Gönüller'in tren istasyonu sahneleri, geçen mayıs ayında Balıkesir'de çekildi. Başrolünde Türk sinemasının usta oyuncusu Fikret Hakan'ın oynadığı filmde tarihi Balıkesir Garı, Kazakistan'ın Çimkent Tren İstasyonu'na dönüştürüldü. Rusça yazı ve tabelaların asıldığı garda, filmin final bölümünün çekimleri yapıldı. Filmde Fikret Hakan, Atılgan Gümüş, Yağmur Kaşifoğlu, Erkan Sever ve Hande Soral gibi oyuncular yer alıyor.