Bu sene 14. kez düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali, Palmengarten’da düzenlenen açılış galasıyla başladı. Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel gibi isimlerin de hazır bulunduğu geceye, Türkiye’den sanatçılar Zuhal Olcay ve Perihan Savaş katıldı.

14 yıl önce başladıkları bu yolculukta, hedeflerine ulaştıklarını vurgulayan festival başkanı Hüseyin Sıtkı, her geçen gün üretilen yeni fikirler ve projelerle festivali ilerlettiklerini kaydetti. Bu yıl Frankfurt’un dışında Mainz, Offenbach ve Langen şehirlerinde de filmlerin gösterileceğini altını çizen Sıtkı, “Okullarda ve cezaevlerinde özel programlarımız olacak. Festivalimize emek verenlere, sponsorlarımıza, destek veren resmi ve gayri resmî kuruluşlara teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Frankfurt Türk Film Festivali'nin bir noktada Türk sinemasının ulaştığı seviyeyi yansıtmakta olduğunu ifade eden Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, “Artık genciyle yaşlıysa herkesin benim gibi heyecan ve vatan hasretiyle izlediği önemli bir etkinlik haline geldi. Festival Anadolu’nun renklerini ve zenginliğini de sergiliyor. Burada yaşamakta olan insanlarımızın kaynaşmasına, bir o kadar da bizlerin kaynaşmasına önemli katkılar sağlıyor.” dedi. Ekici, Türk sinema dünyasının büyük bir mesafe kat ettiğine işaret etti.

13 Eylül tarihine kadar devam edecek festival çerçevesinde paneller ve konserler de düzenlenecek. Festivalin açılış filmi olarak dün akşam Cinestar Metropolis Sineması'nda gösterilen "Bir Küçük Eylül Meselesi" filminin başrol oyuncuları Farah Zeynep Abdullah ve Engin Akyürek de açılışta Frankfurtlu sanatseverlerle buluştu.