Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, 19. Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivalin açılışına katılan yerli ve yabancı gruplar, şehrin dört bir yanında dans gösterileri sergiledi.

Birbirinden renkli sergi açılışlarıyla başlayan festivalin ilk etkinliği, Fener Meydanı’nda açıkhava sineması gösterimi oldu. “Nostalji Günleri” adı altında düzenlenen programın ilk gösteriminde, Türk sinemasının unutulmaz filmi “Selvi Boylum Al Yazmalım” yer aldı. Festivalin ilk gününde düzenlenen animasyon etkinlikleri çerçevesinde yüz boyama ve palyaço gösterilerine katılan çocuklar gönüllerince eğlendi. Kadınlar Derneği öncülüğünde organize edilen gösteriler, miniklerin büyük beğenisini kazandı. Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çınaraltı Çay Bahçesi'nde sergilenen etkinliğe katılan miniklere çeşitli hediyeler verdi. Festival kapsamında belediye eski hizmet binasında açılan geleneksel el sanatları sergisi büyük beğeni kazandı. İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Sanat Merkezi ve Amasya Belediyesi Kültür Evleri El Sanatları Atölyesi ile Ankara, Tokat, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kütahya, Trabzon, Osmaniye, Yalova ve Gelibolu’dan çok sayıda katılımcının yer aldığı sergiler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivalin son gününe kadar ziyarete açık olacak.

Diğer yandan fotoğraf sanatçısı Hürriyet Akın tarafından Balıkhane Meydanı’nda açılan “Balıkçılar” konulu fotoğraf sergisi de beğeniyle gezildi. Dün başlayan festival, 17 Ağustos 2014'e kadar devam edecek.