Edirne’de Batuhan Kurt isimli genç yönetmen, lisede okuduğu yıllarda müzik öğretmenliğini yapan Bülent Örs’ün klibini çekiyor.

    Edirne Güzel Sanatlar Lisesi’nde görevli müzik öğretmeni Bülent Örs, öğrencilere Türk müziği dersini veriyor. Tasavvuf ve klasik Türk müziğini solist olarak icra eden Örs, aynı zamanda ud ve ney enstrümanlarını ustaya çalabiliyor. Birçok eseri başarı ile icra eden müzik öğretmeni sözleri Osmanlı dönemi padişahlarından III. Murat’a ait olan “Uyan Gözlerim Gafletten Uyan” isimli ilahinin klibi için kamera karşısına geçti.

    Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne’de bulunan tarihi Selimiye Camii ve II. Bayezit Külliyesi’nde çekimleri devam eden klibin yönetmenliğini Batuhan Kurt yapıyor. Klibin önümüzdeki birkaç ay içerisinde televizyonlarda yayımlanması bekleniyor.

    Klip çalışmasıyla ilgili bilgi veren müzik öğretmeni Bülent Örs, 'Uyan Ey Gözlerim' isimli eserin klibini çektiklerini söyledi. İlahinin sözleriyle ilgili bilgi veren Örs, "Sultan III. Murat Han bir sabah namazını kaçırır. Ve üstüne bu ilahinin sözlerini yazar. Biz de dilimiz döndüğünce onu okumaya ve yorumlamaya çalıştık. Şu an kliplendirmeye çalışıyoruz. Ama albümün de başlangıcı olur inşallah. Bu konuda çok iddialı konuşmayayım. Onu zaman gösterecek. Her şey kısmet." dedi.

    Bülent Örs’ün liseden kendisinin müzik öğretmeni olduğunu belirten yönetmen Batuhan Kurt, kendisiyle daha önce bazı çalışmaları yaptıklarını belirtti. Hocanın bir parça kaydettiğini ve onun için bir klip çalışması yapmayı teklif ettiğini anlatan Kurt, "Bu da benim için bulunmaz bir fırsat oldu. Zaten hocamla daha önce de çalışmıştım. Edirne’nin tarihi görselini de göstererek böyle bir klip çalışmasına giriştik. Selimiye ve II. Bayezit Külliyesi'nde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah birkaç ay içerisinde çeşitli kanallarda klibimiz dönmeye başlayacak." şeklinde konuştu.