Vanlı radyo televizyon programcısı, sunucu ve aynı zamanda şiir yorumcusu yazar Hakan Pütün’ün “Iraz” adını verdiği ilk kitabı ekim ayının ilk haftasında “Kuzgun Kitap” farkıyla okuyucusu ile buluşacak. Kitap hem kitapçı raflarında ve internet üzerinden satışa sunulacak.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vanlı yazar ilk kitabı hakkında bilgiler verdi. Kendini tanıtarak kitabı hakkında bilgi veren Hakan Pütün, “1 Mart 1979 yılında Van’da dünyaya geldim evli bir çocuk babasıyım. Yaklaşık 17 yıldır hobi olarak başladığım ve mesleğim olan radyo televizyon programcılığı ve seslendirme işini layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Aslında seslendirme işini daha çok yapıyordum özellikle şiir yorumlamayı çok seviyorum. Sevdiğim işi yapmak bana mutluluk veriyor. Seslendirdiğim şiirleri sosyal medya ve video kanallarında yayınlıyorum. Arada kendi yazdığım yazı ve şiirleri yayınladım. Hatta gittiğim sunumlarda, konserlerde okudum, işinin ehli kişiler ve üstadalardan çok güzel övgüler aldım. Bu durum beni çok mutlu etti ve yazmaya karar verdim. Çok uzun bir süre olmadı aslında yaklaşık 1,5-2 yıldır yazmaya başladım, önceden yazdıklarımı da toparlayıp kitap haline getirdim” dedi.

“Iraz aslında uzak, ırak anlamında”

Iraz’ın çok farklı bir kitap olduğunu ifade eden Pütün, “Iraz aslında uzak, ırak anlamında. Ama çocuksu özlemlerimizden yola çıkarak bir çocuğun gözünde, gönlünde hayata başlangıç noktası ve sonrası, aşk, insanlar, yaşanmışlıklar ve dahası, açıkçası okuyan herkesin kendinden bir paragraf bulacağı farklı bir çalışma, ayrıca altmışa yakın şiir çalışması ve sözler mevcut. İlk kitap denemem. İlk heyecan insanın gerek yaşadıklarını, gerekse çevresinde yaşananları görüp kaleme alması çok farklı çok güzel bir duygu. Kitabımın iç sayfa baskıları neredeyse bitti, kapak tasarımı da bitmek üzere. Kapak fotoğrafında Vanlı fotoğraf sanatçısı Yeliz Sevin’in Van Gölü kıyısında çekilmiş güzel bir fotoğrafını kullandık” dedi.

Yalnızca kendi şiirlerini seslendirmediğinin de altını çizen Pütün, “Yalnızca kendi şiirlerimi seslendirmiyorum, büyük ustalarımızın bir çok şiirini seslendirmeye çalışıyorum. Youtube kanalımda yüze yakın şiir seslendirmem var. Ayrıca Facebook sayfamda kısa sürede elli bine yakın takipçim oluştu. Bunların hepsi gelen güzel yorumlar, yapıcı güzel eleştiriler ile yön buldu. Sayfama gelen mesajlar çok güzel, insanlar soruyor şiir dinletileriniz var mı diye” şeklinde konuştu.

“En büyük destekçim eşim ve oğlum”

Eşinin ve oğlunun en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Pütün, “Kitap yazmak kolay değil. Gündüz işinizdesiniz, akşam ailenize vakit ayırmanız gerekiyor ve siz onlara ait olan zamandan çalıp kitap yazmaya, seslendirmeye, sunumlara vakit ayırmanız gerekiyor. Sağ olsun eşim bu konuda her zaman destekçim olmuştur. Oğlum Mehmet Akif Efe dokuz yaşında oda aynı şekilde en büyük destekçim. Bu bir tutku ve bağımlılık yapıyor, yeni bir kitap elbet teki düşünüyorum. Hatta deneme çalışmalarına başladım sayılır. Bu defa Allah nasip ederse bir roman denemek istiyorum. Son olarak size ve İHA’ya bu süreçte yanımda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bir aksilik olmadığı takdirde Iraz, Ekim ayının ilk haftasında okuyucusuyla buluşacak, tüm okurlara şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.