Senarist ve yönetmen Aytaç Ağırlar’ın İncir Reçeli-2’nin özel gösterimi Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ndeki Avşar Sinemalarında yapıldı. Büyük ilgi gören özel gösterime, filmin senaristi ve yönetmeni Aytaç Ağırlar ile oyuncu Halil Sezai Paracıkoğlu da katıldı.

Gösterim öncesinde gazetecilerin soruları yanıtlayan yönetmen Aytaç Ağırlar, hasılatı 3 günde 3 milyon TL’yi geçen filmin başarısından söz ederken, “Rakamlarla çok iyi ama, asıl takdir görmek bizim için önemli.” dedi. Ağırlar, içine kapanık Metin ve hayata cıvıl cıvıl bakan Duygu’nun hüzünlü aşk hikayesini konu alan ilk filmden üç yıl sonra gelen İncir Reçeli-2’nin birincisinden daha büyük bir gişe başarısına ulaştığını söyledi.

İncir Reçeli-2nin vizyona girdiği ilk üç günde elde ettiği hasılat ile kendi türünden rekor kırdığını vurgulayan Ağırlar, “Büyük ilgi gören İncir Reçeli-2, elde ettiği bu gişe ile son yıllarda vizyona giren romantik filmler arasındaki en yüksek "ilk üç gün" rakamına ulaştı. İlk filmi, gişede 250 bin kişi izledi. Filmin, ikincisinin de çekileceği belli değildi. İlk filmde insanlara dokunabilmişiz ki, devamını istediler bizden.” dedi.
Ağırlar, Türk toplumunun duygusal yapısına da dikkati çekerek, "Türk izleyicisi duygusal filmleri seviyor. Ağlamayı da, gülmeyi de seviyoruz." diye konuştu.

Oyuncu Halil Sezai ise soruları yanıtlarken, ilk filme olan ilginin ikincisin çekimini sağladığını söyledi. Sezai, “Her iki film de çok samimi duygularla insanlara sunulmuştu. İlk filmi kendi çabalarımızla, Aytaç ile birlikte çekmiştik. Ancak serinin ikinci filmini BKM’nin katkısı ile çektik. Dolayısıyla böyle bir sonuç ortaya çıktı. Riske değdi ve riskimizin karşılığını aldık; hem de fazlasıyla aldık. Bu yüzden içimiz rahat.” dedi.
Filmde Metin karakterini canlandıran Halil Sezai , filmin üçüncüsü ile ilgili yöneltilen soruları yanıtlarken ise, “Hele şu ikisini bir hazmedelim. Üçüncüyü belki sonra düşünürüz.” diye konuştu.

Yönetmen Ağırlar ve oyuncu Halil Sezai, basının sorularını yanıtladıktan sonra sinema salonunda filmi izlemeyi bekleyen halka hitap ettiler. Oyuncu Halil Sezai, filme büyük ilgi gösteren sinemaseverlere teşekkür ettikten sonra salondaki kalabalık gruba “Haydi hep birlikte selfie çekelim. Adana’dayız, Adana kebabı yemeden olmaz. Kebap yemeğe gideceğiz.” dedi. Cep telefonunun kamerasını kullanarak tüm izleyicilerle selfie çeken Halil Sezai ve yönetmen Ağırlar, alkış yağmuruna tutuldular.