ORDU (İHA) – Ünlü fotoğrafçı İzzet Keribar’ın fotoğrafları, Ordu’nun Ünye ilçesinde sanatseverlerle buluştu.

Ünye Belediyesinin 19-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği "Kadrajımda Ünye" konulu 2. Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maratonu kapsamında yurt içinde ve yurt dışındaki birçok fotoğraf yarışmasında ödül alan İzzet Keribar, “Farklı Yaşamlar Üzerine” başlıklı etkinlikle Ünye Yalı Kilisesi’nde sanatseverlerle buluştu. Ünlü fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, “Eskiden fotoğraf çekmek için yaşıyordum. Şimdi ise fotoğraf çekerek hayatımı idame ettiriyorum. Kore’de askerliğimi yaptığım sırada çektiğim resimlerle kendimi daha da geliştirip, fotoğraf çekerek hayatımı bu şekilde yaşamaya karar verdim” dedi.

Etkinlikteki eserleri hakkında da bilgi veren Keribar, “Son yıllarda klasik belgesel formlardan daha farklı, belki de daha yaratıcı fotoğraflar üretme çabasına girdim. Bu sergideki görüntüler özellikle modern sanat müzelerinde, sanat etkinliklerinde ya da dünya kentlerinin modern yapılarının yanında çekildi. Amacım, teşhir edilen eserlerle ya da yapılarla geçenler ya da izleyenler arasındaki bağı, ilişkiyi yakalamak, bazen de kurmak oldu. Bazen bir bakış, bir benzerlik, bir duruş ya da bir siluet, bir gölge fotoğraflara yeni bir anlam ya da boyut kazandırabilir. Kimi zaman bir anda gerçekleşiveren, kimi zaman saatlerce beklemeyi gerektiren bu farklı yaklaşımlar süreci sonunda ortaya çıkan eserlerimin beğenileceğini umuyorum” diye konuştu.

Fotoğrafseverlerin ilgi gösterdiği etkinlikte ünlü fotoğrafçı Keribar’ın 22 eserinin bulunduğu slayt gösterisi beğeniyle izlendi.