Netflix, Hulu ve daha pek çok streaming servisi Türkiye’ye ve diğer Avrupa ülkelerine merhaba demeye devam ediyorlar. Bunun yanında, pek çoğunun Türkiye ile ortak çalışmalar içinde olduğu ve hummalı işbirlikleri yaptıkları dahi belirtilebilir. Bakıldığında, yabancı dizi izlemek isteyen herkesin Netflix ve Hulu’ya abone olmadıkları da aşikar; genelde dizi 720P seyrediliyorsa ve bunun için bir internet sitesi varsa, problem kalmıyor. Farklı kaynaklardan bulunan bu yabancı diziler arasında, karakter bazlı olanlar şüphe yok ki en dikkat çekici olanları. Karakter bazlı, bir karakter üzerinden yürüyen bu diziler; genellikle bir topluluğu kurtaran yahut topluluğa hitap eden karakteri merkezine alırlar.

Bugünkü yazımızda tarafınıza birkaç karakter odaklı dizi sunmaya çalışacağız.

Arrow&The Flash

Tüm zamanların en aksiyonlu ve en şaşalı süper kahraman dizilerinden bir tanesi olan Arrow, başrollerinde StephenAmell, KatieCassidy, David Ramsey gibi oyuncuları barındırıyor. Bakıldığında, IMDB üzerinden 7,8 puan alan Arrow’da; 2012 yılından bu yana devam eden kurdu OliverQueen adlı karakterimiz etrafında şekilleniyor. Uluslararası alanda tam 11 farklı ödüle layık görülen yapıt, karakter merkezli dizilerden bir tanesi ve her Arrow izleyicisi şüphe yok ki diziyi bırakamıyor.

Dönem dönemThe Flash ile birlikte ortak bölümler yapan Arrow, her iki dizinin de aynı senarist takımından çıkmasından oldukça fazla faydalanıyor. Bakıldığında, The Flash izleyenlerin de sıklıkla Arrow’u keyifle izlediğine şahitlik edebiliyoruz. Her iki karakter odaklı dizi de, aynı şehirdeki karakterlerin yaşamlarına ve şehirde adaleti sağlamaya yönelik çalışmalarına odaklanıyor.

Dizi 720P kalitesinde genelde pek çok platformda bulunuyor ancak her iki dizinin de ortak zamanlarda izlenmesini kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Supergirl

Supergirl de oldukça hoş bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor ve her hafta CW kanalında yayınlanan bir diğer dizi de bu. GregBerlanti yaratısı olan Supergirl izleyicisini daha da arttırmak isteyen ve yeni sezona bomba gibi giren yapıtlardan.

Karakter merkezli dizilerden Supergirl’in, Superman’ın kuzeni olan kadın karakteri ele aldığını görebiliyoruz.

İyi seyirler!