KOCAELİ(İHA) – Kartepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, tarihi su değirmeni restorasyon işi ihalesi açtı.

Kentsel değerlere sahip çıkan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kültürel mirasa sahip çıkılması amacıyla tarihsel değerlerin zenginleştirilmesi için restorasyon projeleri hazırlatıyor. Bu kapsamda Suadiye Mahallesi’nde tarihi değeri olan “Su Değirmeni” restorasyon ihalesine çıkıyor. Proje ile Suadiye ile Şefkatiye Mahallesi sınırında yer alan 79 metrekarelik alanda yer alan tarihi II’nci Grup Su Değirmeni Restorasyonunu yaptırarak günümüze taşınması hedefleniyor.

İlçe tarihi adına önem arz eden ve halen kullanımda olan su değirmeni ile tahıl taneleri, iki taş arasında ezilerek un elde ediliyor. Mevcut tarihi mirasa sahip çıkmak ve yeniden canlandırmak için Kartepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü’nce talep edilen “Su Değirmeni Restorasyon Uygulama yapım işi için gerçekleştirilecek olan ihale 12 Aralık 2017 Salı günü saat 10.00’da açık ihale usulü ile yapılacak. İhaleye yerli istekliler katılabilecek.

Öte yandan Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kuru gıda alımı işi ihalesi yaptı. Katılımcılar tarafından ihaleye 6 teklif verildi. Yaklaşık maliyeti 269 bin 245 TL olan ihalede en yüksek teklif 330 bin TL olurken, en düşük teklif ise 224 bin 700 TL ile verildi.