Kartepe Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın Proje kategorisinde iki ödül birden aldı.

Kartepe Belediyesi, 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler Birliği tarafından 17’ncisi düzenlenen 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasına Proje kategorisinde iki proje ile katıldı. Tescilli 5 Adet Seka Lojmanı ve Su Değirmeni Projeleri yapılan başvuru sonrasında Tarihi Kentler Birliği tarafından başarı ödülüne ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği’nin her yıl düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması, 69 belediyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada 82 uygulama ve 61 proje dalında, toplam 143 proje yarıştı. Yapılan yarışmaya Kartepe Belediyesi Tescilli 5 Adet SEKA Lojmanı ve Su Değirmeni Projeleri yapılan başvuru sonrasında Tarihi Kentler Birliği tarafından başarı ödülüne ödüle layık görüldü.

Kartepe Belediyesi 2016 yılında Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Belediyecilik ödülleri yarışmasında iki ayrı kategoride iki ödül birden alırken, “Doruktakiler” yarışmasında ise Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi dalında "Alo Evlat Hattı" projesi ile ödül almıştı. Ödüllerine iki önemli projesini daha ekleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Halkımıza ve Kartepemize hizmet etmek amacıyla planladığımız projelerimizin, otoriteler ve kurumlar tarafından ödüle layık görülerek taçlandırılması, şahsımı ve ekibimi de motive ediyor. Ödül alan ili projemizde de önemli ve Kartepemizin tarihi cazibe merkezlerinden olacaktır. İnanarak ve özveriyle çalışan proje ekibimizdeki arkadaşlarımı kutluyor, hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.